Triscsuk az első percekben megsérült, pénteken Fehérváron folytatja a DKKA

2020.01.05. 21:16

Az első félidő hajrájáig sikerült tartani a BL-győztes tempóját

A tisztes helytállás, valamint az előre megbeszélt részfeladatok teljesítésének reményében érkezett a világ legjobb klubcsapatának számító, világklasszisok sorát felsorakoztató Győri ETO otthonába a dunaújvárosi női kézilabdacsapat, amely az első játékrész hajrájáig biztatón tartotta a lépést a sztárgárdával.

Szabó Szabolcs

A második félidőben a DKKA már egyre több hibát vétett, a hazaiak pedig egyre inkább belejöttek, így végül könnyedén nyerték meg a találkozót.

György László vezetőedző előzetesen annyit kért játékosaitól, hogy önbizalommal telve, felszabadultan lépjenek pályára, és hogy a ­meccs egésze alatt próbálják meg a lehető legjobb tudásuk szerint végrehajtani az előre megszabott részfeladatokat. E tréneri intelmeknek megfelelően kezdett a DKKA, előbb Szalai majd Bouti volt eredményes és bár Szekerczés Luca büntetőt hibázott, így is 5–5-ös állásig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor jött némi rövidzárlat, és az ETO meglépett 8–5-re, ám György László első időkérése alatt rendezte a sorokat. A 24. percben 10–9-es győri előnyt mutatott az eredményjelző, és az újvárosi hívek reménykedhettek, a szünetig sikerül is megtartani e minimális különbséget. Sajnos, nem így történt. Oftedal vezérletével megnyomták az utolsó öt percet, 14–10-es állással fordultak a felek.

Bouti és Szalai Babett között Nze-Minko – a második játékrész elején meglépett a Győri ETO Fotók: Kisalföld/Csapó Balázs

A szünet után bizonytalanul kezdett a Kohász, ezt köszönték is szépen a győriek, akik Amorim, Puhalák, Bradsett révén hétgólósra növelték az előnyt. Innen már nem volt visszaút. A védekezésben még csak-csak sikerült tartani a világhírű ellenfelet, de támadásban rendre akadozott a gépezett. Átlövésből nem igazán volt képes veszélyeztetni a DKKA, a szélsőjátékba is rendre hiba csúszott, masszívan zárt az ETO hatosfala. A 46. percben már tizenkét gólos volt a BL-győztes előnye. Az utolsó negyed órára sem változott érdemben a játék képe, a vendégektől Szalai Babett próbálkozott legtöbbször eredményesen. A találkozó utolsó gólját is ő szerezte. A Győr végül magabiztosan 30–19-re nyerte meg a találkozót.

Amennyire lehetett, védekezésben próbálták tartani a Győrt

Az ötgólós Szalai így értékelt a lefújást követően:

– Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy világ legjobb csapatának otthonában lépünk pályára, ám ennél azért jobb teljesítményre számítottam. Sajnálom, hogy végül ilyen nagy lett a különbség. A második félidőben sokat hibáztunk támadásban, és a védekezésünk is összedőlt. Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és amit lehet, sürgősen kijavítani.

György László így nyilatkozott: – Bár az első félidőben is volt egy-egy bizonytala­nabb periódus, az még rendben volt. A második játékrészben támadásban rendre fegyelmezetlenek voltunk. Bátrabb, felszabadultabb játékra számítottam. Kielemezzük és átbeszéljük a történteket. Reméljük Triscsuk sérülése nem olyan súlyos.

Danyi Gábor, az ETO vezetőedzője: – A magabiztos győzelem megvan, de akadtak hibák. Még nem úgy pörgünk, reagálunk, ahogy az elvárható lenne. A hosszú bajnoki szünet miatt újra vissza kell mennünk az alapokig. A következő héten lesz időnk együtt dolgozni az egész kerettel.

Eredményjelző

GYŐRI AUDI ETO KC-DUNAÚJVÁROSI KKA 30-19 (14-10)

Játékvezetők: Rontó, Szanyi.

Győr: Kiss É., Leynaud (kapusok), Amorim 1, Bódi 1, Brattset 3, Bulatovic 2, Edwige 1, Faluvégi, Fodor 1, Hansen 1, Knedlikova 1, Kristiansen 4 (1), Kurtovic 2, Nze-Minko 4, Oftedal 4, Puhalák 5. VezetőEdző: Danyi Gábor.

Dunaújváros: Csapó, Stojak (kapusok), Bouti 1, Braun 1, Cavlovic, Ferenczy 1, Grosch 3, Jovovity 4 (3), Kazai 1, Mihály 1, Molnár, Nick, Sirián 1, Szalai 5, Szekerczés 1, Triscsuk.

Vezetőedző: György László.

Kiállítások: 2, ill. 8.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában