dunaújvárosi sportolóknak is szurkolhatunk

2019.12.31. 10:30

Remekeltek a speciális olimpián – már jelöltek

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy számos sikeres sportolóját jelölték az Év Sportolója 2019 szavazásra. Örömünkre a jelöltek között számos dunaújvárosi sportolót találunk.

Szabó Szabolcs

Fotó: HK

Az év férfi fogyatékkal élő sportolói között jelöltséget érdemelt ki teljesítményével Juhász Szebasztián speciális olimpikon, tornász, aki a márciusi Abu Dhabiban és Dubajban megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

A fogyatékkal élő női sportolók legjobbjai között van jelöltként Latinovics Lívia, aki négy aranyéremmel zárta a márciusi világjátékokat.

A két kiváló eredménysorozat után bizonyára nem meglepő, hogy az év fogyatékkal élő sportolókkal foglalkozók edzők mezőnyében jelölést kapott Salamonné Szabó Éva pedagógus, tréner is.

Cserna Gábor polgármester március 29-én köszöntötte a Speciális Olimpián remeklő Latinovics Líviát, Juhász Szebasztiánt, valamint felkészítő edzőjüket Salamonné Szabó Évát
Fotó: DH-Archive

Érdemes megemlíteni, hogy a Magyar Speciális Olimpiai küldöttség az említett világjátékokon 17 arany-, 7 ezüst- és 1 bronzéremet szerzett.

Változás a korábbi évekhez képest, hogy e négy kategóriában nem az MSÚSZ-tagok hagyományos szavazása dönt, hanem a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksolnak, összesen 62-en!

Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 gálát beharangozó sajtótájékoztató 2020. január 6-án, hétfőn 11 órakor a Nemzeti Színházban lesz, ahol sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

A gálát 2020. január 16-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában