Kilenc országból húsz csapat

2019.12.06. 21:13

Remek a szervezés, nagyszerű a hangulat a Santa Claus-on

Reggel megkezdődött a Santa Claus Cup utánpótlás-jégkorongtorna második fordulója.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A múlt héten az U 10 AA csapatok mérték össze tudásukat, ezen a hét végén ugyanennek a korosztálynak az AAA-s együttesei korcsolyáznak jégre. Az AAA torna erősségéről sokat elmond, hogy a Pilsen Wolves (cseh), a Black Wings Linz (osztrák), a HK Nitra (Nyitra, szlovákiai), a Nowy Targ (lengyel), a HKMK Bled (szlovén), a HC Kosice (Kassa, szlovákiai) is képviselteti magát Dunaújvárosban. De itt lesz a hazai élmezőny is: az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Vasas, a MAC Budapest, az Újpest. Kilenc országból összesen húsz csapat szállt harcba a serlegért.

Az Acélbikák a D csoportba kerültek a cseh HK Novy Jicinnel, a horvát KHL Mladost Zágrábbal, a szlovákiai HC Slovan Bratislavával (Pozsony), és a HK Novy Zamkyval (Érsekújvár, szlovákiai).

Nem csoda, hogy egyre népszerűbb Európában a dunaújvárosi karácsonyi kupa, hiszen a rengeteg jó csapat játéka mellett az is fontos, hogy a gyerekeket elkísérő szülők, rokonok, barátok nagyszerű hangulatot teremtenek a csarnokban. Abban a csarnokban, amelyet a szervezők gyönyörűen feldíszítettek a torna alkalmából, így az egész létesítményben égnek az izzósorok, lógnak a karácsonyi díszek.

A DAB tegnapi eredményei

U 10: DAB – HK Novy Jicin 3–14, DAB – Mladost Zágráb 7–4, DAB – Érsekújvár 1–11.

DAB 2009: Pilsen Wolves 4–9, DAB – HOBA Bratislava 5–2, DAB – Vasas 4–9.

A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget. Folytatás ma reggel háromnegyed nyolckor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában