vízilabda

2019.12.26. 21:09

Csodás győzelmet tehettek a lányok a karácsonyfa alá

A magyar női vízilabda-válogatott a Világliga európai selejtezőinek harmadik mérkőzésén december 23-án Görögországban ugrott medencébe.

Gallai Péter

A csapat eddig remekül teljesített a sorozatban, a világbajnoki második spanyolok ellen hétgólos hátrányból mentette döntetlenre a meccset, s büntetőkkel kapott ki. Majd egy hete Oroszországban sikerült nyerni 12–9-re, most pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes görögöket múlták felül 9–5-re úgy, hogy a közelgő kontinensbajnokság miatt ezek is a felkészülési program részét képezték.

Újabb biztató siker született az Európa-bajnokság előtt
Fotó: MVLSZ

A 19-es, bő Európa-bajnoki keret a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics négy játékosa közül ezúttal Garda Krisztina és Gurisatti Gréta kapott szerepet, előbbi két gólt lőtt a mérkőzésen, és elsőrangú teljesítményét külön is kiemelte Bíró Attila szövetségi kapitány.

– A védekezésünk kifogástalannak volt mondható, öt gólon tartottuk a görög válogatottat, ez mindenképpen nagy dolog. Magas szinten tették a dolgukat hátul a játékosok, igazai csapatvédekezést mutattak be, sok blokkal, jó zónával, és ehhez jött Edina jó teljesítménye a kapuban. Az eredmény kimondottan jó, de volt a játékunkban még sok tartalék, csak hogy a két kihagyott ötméterest, több kihasználatlan ziccert említsem.

A négygólos győzelem csapatmunka eredménye, ami kiegészült néhány elsőrangú teljesítménnyel, gondolok itt elsősorban Parkes Rebeccára, Garda Krisztinára vagy Gang Edinára. Felettébb biztató, hogy ezt felforgatott csapattal értük el, avagy vannak még tartalékaink, miként nyilvánvalóan az ellenfelünknek is – értékelt a kapitány a szövetség honlapjának, aki kíváncsi arra is, hogy a tengerentúlon edzőtáborozó riválisaink, a hollandok, az olaszok vagy az oroszok milyen állapotban lesznek, amire majd az Európa-bajnokságon választ kapunk.

A csapat az ünnepek után péntektől folytatja tovább a közös felkészülést. Az Eb előtti utolsó felkészülési tornát január 4–6. között Dunaújvárosban, a felújított Fabó Éva Sportuszodában rendezik, amelynek ez lesz a nemzetközi debütálása. A lányok ekkor Franciaországgal, Kínával és Görögországgal találkoznak. A budapesti kontinenstorna, ahol a nőknél egy olimpiai kvóta talál gazdára, január 12-én kezdődik a Duna Arénában. A csoportküzdelmek során sorrendben Horvátország, Szlovákia, Oroszország. Görögország és Szerbia lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában