Kovács Máté és Szlávik Bence aranyéremmel tért haza az Eb-ről

2019.11.29. 12:30

Európa trónján a juniorok

November 21–25. között Spanyolországban, San Fernando városa adott otthont az idei ESKA Karate Európa-bajnokságnak.

Szabó Szabolcs

A kontinensviadal részleteiről Schneider László, a Makita-Hikari Dojo vezetője számolt be a DH-nak: – Klubunk ezúttal Kovács Bencét (felnőtt egyéni és csapat kumite), Kovács Mátét (junior és felnőtt egyéni és csapat kumite számokban), Szlávik Bencét (junior egyéni kata és junior és felnőttcsapat kumite számokban) versenyzőként, jómagamat versenybíróként tudta delegálni a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjába, küldöttségébe. Öszszesen 21 nemzet, mintegy 350 versenyzője nevezhetett be az ifi, kadet, junior, felnőtt, egyéni és csapat kata, kumite számokba.

Az Európa-bajnoki döntőben Svédországot győzte le a magyar juniorcsapat kumite versenyszámban
Fotók: Dunaújvárosi Hírlap

A versenyzőink felkészülése megítélésem szerint jól sikerült, egyéni számokban is szereztek győztes mérkőzéseket, de a legjobb nyolc közé kerülés egyéniben nem sikerült. Elmondható, hogy az egyéni kumite számokban nagyon sok rutinos és jól felkészült 10-15 versenyző is esélyes a legjobb 4 közé kerülésbe, és ezek a versenyzők több éven keresztül jelen vannak, de lassan a 3 versenyzőnk is egyre magabiztosabban fel tudja velük venni a versenyt. Azonban a juniorok kumite versenyszámban a magyar csapat, nagy és szoros küzdelmek árán Olaszország, Wales és Oroszország együttesét legyőzve a fináléba jutottak, és ott Svédország válogatottját is legyőzve Európa-bajnoki címet szereztek.

A dunaújvárosi Hikari Dojo küldöttsége: Kovács Bence, Kovács Máté, Szlávik Bence és Schneider László

A csapat tagjai voltak: Kovács Máté és Szlávik Bence (Hikari), Ugró Richárd (Kunmadaras), Stum Dominik (Dunakeszi). Sportolóinkat dicséret illeti, az egyéni számokban is benne volt a jó eredmény, talán a szükséges kis szerencse hiányzott. Jómagam mind a három versenynapon bíróként tevékenykedtem, több elődöntőben és döntőben is szerepet kaptam. Magyarország válogatottja a nemzetek versenyében (két első, egy harmadik hellyel) az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában