Több nézőt érdemelt volna a szombat esti találkozó

2019.10.20. 21:49

Újabb szép győzelem – kapott gólok nélkül

Van egy rossz hírünk és egy jó. Melyikkel kezdjük? A saját hatáskörben meghozott döntés után a jóval kezdünk.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói szombaton este 3–0-ra legyőzték a Gyergyói HK-t az Erste Ligában. A rossz az, hogy a vártnál jóval kevesebb néző látta a DAB sikerét. Pedig mindenki arra számított, hogy idei nézőcsúcs lesz szombaton este, mivel az előzetes információk szerint csak Székelyföldről érkeztek volna legalább ötszázan. (A büfé is így készült.) Azután végül jó ötszáz ember nézte meg a találkozót.

DAB – Gyergyói HK 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Dunaújváros, 500 néző. Vezette: Kókai, Nagy, Horváth, Árkovics.

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau 1 (1), Mazurek (1), Somogyi (1), Baker (1), Lendák, Azari, Silló, Turcotte 2, Dósa, Hruby, Gulácsi, Németh, Tamás, Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Subotic. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Gyergyói HK: Cooke – Ferenc, Rasulov, Antal, Tendler, Valdix, Góga, Kozma, Csergő, Pesztunov, Vorobjev, Lescovs, Nagy, Daradics, Elekes, Sára, Orbán, Barabás, Benedek, Péter. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

A gyergyószentmiklósiak sokat tettek azért, hogy sikeresek legyenek, de a DAB csapata keményen ellenállt
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A mérkőzésen a 3–0-s dunaújvárosi győzelem ellenére a gyergyóiak játéka dominált, de a 3–0-át nem kell magyarázni.

Azonban láthattunk egy érdekes jelenetet a találkozón. A dunaújvárosiak második gólja előtt volt egy kis torzsalkodás, aminek a végén a vendégek egyik játékosa jégre került, olyannyira, hogy miután elhagyta a játékteret, a vérétől meg kellett tisztítani a pályát. A lényeg: amíg Sára a jégen feküdt (Dansereau küldte oda), az Acélbikák gólt lőttek. Az egyértelmű, hogy a dunaújvárosiak kanadai légiósa szabálytalankodott, és a vér sem véletlenül folyt, ezért a bírók hibáztak, amikor továbbengedték a játékot, de ilyenkor van-e jogorvoslat? A magyar játékvezetők első számú emberét, a dunaújvárosi Gebei Pétert kértük szabálymagyarázatra:

– Egyértelmű, hogy a játékvezetők hibáztak, de a gól szabályos volt. Videóbírót pedig csak a gól érvényességét illetően lehet kérni. Az biztos, hogy a hét elején kiértékeljük a játékvezetők működését, és a hibázó kollégák eltiltásra számíthatnak.

Az Erste Bank kilép az EBEL-ből

Az osztrák pénzintézet 2003-as megalakulása óta volt az osztrák bázisú bajnokság név­adó szponzora. Az erről szóló hírt vasárnap robbantotta a Kleine Zeitung című újság. A nem mindennapos bejelentést a jegkorongblog.hu szakmai hírportál közölte Magyarországon. Az értesülést Christian Feichtinger, az EBEL ügyvezető igazgatója is megerősítette. A jegkorongblog megemlítette: a magyar bázisú nemzetközi bajnokságot a hazai

leánybank szponzorálja, ilyen értelemben vélhetően semmilyen közvetlen hatással nem lesz a fejlemény az Erste Ligára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában