Kiütötték a Dunaújvárost Brassóban

2019.10.06. 19:45

Nagyon rágós lett ez a brassói – nem volt esélye a DAB-nak

A Dunaújvárosi Acélbikáknak nem volt esélye még a szoros eredmény elérésére sem a Brassó otthonában az Erste Liga szombati fordulójában. Pénteken szoros vereséget szenvedett a DAB Csíkszeredában (4–3-nál üres kapura lőtték a csíkiak a döntő gólt), most pedig 9–2 lett a vége.

Agárdy Csaba

Fotó: Milata Daniel-Maximilian

A mérkőzés előtt a házigazdák a negyedik, a mieink pedig a harmadik helyen álltak a tabellán, vagyis komoly rangadóra volt kilátás a remek erőkből álló, legutóbbi négy meccsét megnyerő Corona ellen.

Corona Brasov – DAB 9–2 (3–0, 5–1, 1–1)

Brasov: Polc – Armstrong 2 (1), Stephenson (3), Fowlie 2 (3), Rabbit 2 (3), Plante 2 (1), Borisenko, Bors, Péter, Tranca 1, Bíró G., Mihály, Harrison, Zsók, Molnár, Bíró M. (1), Szabó (1), Bíró O., Haraga, Gajdó, Rares. Vezetőedző: Július Pénzes.

DAB: Hughson – Vuorijärvi 1, Kovács, Azari, Mazurek, Dansereau (1), Baker, Lendák, Somogyi 1, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás, Wéninger, Ráduly, Gulácsi, Gebei, Pinczés O., Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A pénteki találkozót nem kezdték jól a dunaújvárosiak, így most igyekeztek odafigyelni a nyitányra, s bár ennek ellenére is a hazaiak kezdtek erősebben, az első harmad derekáig pár helyzeten kívül csak egy kimaradt dunaújvárosi emberelőnyt jegyezhettünk fel. A folytatásra azonban egyértelműen fölénybe került a hazai csapat, amely a 13. percben megkapta első emberelőnyét, amit mindössze 22 másodperc alatt gólra is váltott Armstrong révén, megszerezve ezzel a vezetést (1–0). Nem alakult jól a harmad hajrája sem – olvasható a csapat honlapján –, mert a házigazdák első sora nemcsak a helyzetek kialakításában, hanem a gólszerzésben is jeleskedett, s mivel a játékrész utolsó percében Fowlie és Plante is bevette Hugshon kapuját, már az első szünethez érve tetemes hátrányba kerültek jégkorongozóink (3–0).

Ha ebben a bunyóban nem is, de képletesen nagy pofonba szaladtak bele az Acélbikák szombaton Brassóban Fotó: Corona Brasov

A második felvonás sem kezdődött sajnos jól a Bikák számára, mert a Brassó második emberelőnyét is kíméletlenül kihasználta, s hogy még rosszabb legyen a helyzet, arról Rabbit gondoskodott, aki emberhátrányból is bevette a DAB ketrecét a 25. percben (5–0). Jött is a kapuscsere, az eddigi meccseken remeklő Hughsont Pinczés Bendegúz váltotta, de ő sem húzta sokáig, mert Plante már a 27. percben felavatta (6–0). Acélbikáink sajnos teljesen szétestek már ekkor, a 29. percben újabb gólt kaptak úgy, hogy ők játszhattak emberelőnyben, s az sem sokat szépített az álláson, hogy még ebből a fórból Vuorijärvi azért megszerezte a mieink első találatát (7–1). Főleg úgy nem, hogy a hazaiak első sora a 38. percben már hetedik találatának örülhetett (8–1). A harmadik húsz percre értelemszerűen már nem maradt sok izgalom, főleg úgy nem, hogy a Brassó első sora a 47. percben újra lecsapott, s megszerezte a hazaiak kilencedik találatát is. Erre már csak a 60. percben tudott válaszolni Somogyi, de a súlyos vereséget sajnos így sem kerülhettük el.

Nem álltak készen erre a meccsre

Az eddigiek alapján nem lehetett arra számítani, hogy a DAB súlyos vereséget szenved Brassóban. Mégis megtörtént, az Acélbikák 9–2-re kaptak ki. A találkozó után az amúgy egyértelműen játékospárti, de kőkemény elveket valló vezetőedző, Miros­lav Ihnacak, a szokásától eltérően nagyon röviden nyilatkozott. „Nem álltunk készen erre a mérkőzésre. Más nem is tudok mondani.” A mestert ismerve, nehéz napok várnak a fiúkra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában