vízilabda

2019.10.05. 15:30

Jobb védekezés, pontosabb taktika

Szombaton a második fordulóval folytatódik a női vízilabda-bajnokság, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese 17 órakor a Budapesti Honvéd vendége lesz.

Gallai Péter

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Azaz a papírforma alapján ismét nem lehet gond a győzelem begyűjtése, bár a nyitóforduló erre pont rácáfolt, hiszen az újonc III. Kerületi TVE-t csak egy találattal múlta felül Mihók Attila alakulata. Igaz, az ellenfélnél korábbi világbajnokok is játszanak. A szakvezető a szoros eredmény okát abban látta, hogy a fizikai képességeiket, előnyüket nem tudták érvényesíteni főképp a védekezésben. Csak részben sikerült az elképzeléseiket megvalósítani.

Ziegler Diáéknak a Honvéd legyőzése sem lehet akadály
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Arra fektettük ezen a héten a hangsúlyt, hogy a támadásainkból következő kontravédekezéseket jobban lereagáljuk, kezeljük, mert múlt héten a TVE ellen dekoncentráltság miatt sok gólt kaptunk ezekből a helyzetekből. A taktikánk kivitelezésében szeretnénk javítani a múltkori meccs­hez képest, hogy a későbbiekben az erősebb csapatok ellen legyen esélyünk a győzelemre, illetve hogy visszaszerezzük az eredeti harcmodorunkat – fogalmazott a találkozó előtt a medencében végül újabb szezont vállaló kiváló játékos, Ziegler Diána.

A további párosítás: Szeged – FTC, Szentes – UVSE, Eger – Tatabánya, III. Kerületi TVE – BVSC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában