Megrendezték a hagyományos örömedzést is, amelyen a szülők vehettek részt

2019.10.01. 18:43

A Hikari Dojo karatékáinak vb-érme

Szeptember végén Portugáliában, Odivelas városában rendezték meg a karate WSKA világbajnokságot, a magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában a dunaújvárosi Hikari Dojból Kovács Bence, Kovács Máté, Szlávik Bence versenyzőként, Schneider László klubvezető pedig versenybíróként szerepelt.

duol.hu

– Többségükben igen jó képességű és felkészült versenyzők alkották az egyes számokban indulók mezőnyét, és már a legjobb nyolcba kerülés is nehéz volt. Sportolóink az egyéni számokban sajnos nem tudtak továbbjutni, ennek okát majd megkeressük a közeljövőben. Mivel versenybíróként dolgoztam, így szinte nem tudtam nyomon követni szereplésüket. A csapatversenyek azonban jobban sikerültek, és a felnőtt férfiak kumite számában, benne a három Hikari Dojo-versenyzővel világbajnoki harmadik helyet értek el. A döntőbe jutásért a házigazda portugáloktól kaptak ki, a számot az oroszok nyerték. Összességében ezzel az eredménnyel sikerült érmes helyezéssel zárnunk. Azonban a tanulságok levonása után a felkészülés már a november végi spanyolországi ESKA Európa-bajnokság felé irányul. A versenyen a körülményeink rendben voltak és jól szervezett tornának lehettünk részesei – részletezte Schneider László.

Világbajnoki harmadik helyet szereztek csapatban Fotó: Hikari Dojo

Az egyesülethez kapcsolódó hír, hogy szeptember 25-én „örömedzést” szerveztek, a hozzájuk járó gyerekek edzhettek együtt szüleikkel, amely valóban bővelkedett örömteli pillanatokban. Utána konzultációs edzés keretében az ország hét egyesületéből tizennégy edző volt a vendégük, hogy módszereikkel ismerkedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában