Csak dicséret illeti a csapatot

2019.08.18. 21:35

Legyőzték a Kisvárdát, nagy csatában egygólos vereség az Érdtől

Pénteken és szombaton a IX. Érdi Kupán hátrányból fordítva remek játékkal a Kisvárda ellen győzelmet, illetve óriásit küzdve egygólos vereséget könyvelhetett el az Érddel szemben a Dunaújvárosi Kohász KA együttese. Így György László csapata a második helyen zárta a felkészülési tornát.

Gallai Péter

20190808 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia-Kisvárda KC Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Az MTK elleni döntetlen után az a Kisvárda következett, amely szezon előtt megvált szakajtónyi légiósától, összesen tizenegy külföldi távozott. Dombi pedig pont a DKKA csapatától érkezett. Az első félidőben már kilenc góllal is vezetett az ellenfél, innen sikerült felzárkózni, majd a második játékrészében parádés játékkal fordítani (31–25). György László: – Érdekes meccs volt, húsz percig mintha pályán sem lettünk volna, majd elkezdtünk kézilabdázni, gólokat szerezni, védekezni. visszajött az önbizalmunk. Nagyon tanulságos meccs volt, amely bebizonyította, egy pillanatig sem szabad feladni, de azt is, hogy csak szívvel-lélekkel játszva lehet szép eredményeket elérni.

Szekerczés Luca lett a torna gólkirálynője
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Miután a Kisvárda legyőzte MTK-t, a zárómeccsen a torna első helye volt a tét a bajnoki élmezőnyhöz tartozó érdi házigazdák ellen. A DKKA keretéből kisebb sérülés miatt hiányzott Triscsuk és Stojak. Az első félidőt háromgólos előnnyel zárta az Érd úgy, hogy menet közben Szekerczést piros lappal kiállították. A második felvonásban a dunaújvárosiak nem hagyták magukat, igazai csapatként küzdve nagy csatára késztették a hazaiakat, akik az izgalmas végjátékban csak egy góllal tudtak nyerni.

György László: – A vereség ellenére nagyszerű volt a hozzáállás, a védekezés, a támadó játék. Miután az Érd nem egyszer több góllal vezetett, mi mindig fel tudtunk zárkózni. Ez nagyon jó küzdőszellemről tanúskodik. Gratulálok a csapatnak.

Még egy felkészülési mérkőzés

A dunaújvárosi együttes a bajnoki rajtig még egy felkészülési találkozót játszik, csütörtökön a Szombathelyi KKA otthonában lépnek pályára a lányok. Utána pedig már kezdődik a következő bajnoki szezon, amelynek nyitányán, augusztus 31-én a DKKA a Békéscsabával találkozik idegenben. Az első hazai meccs szeptember 7-én lesz, amikor az Érdet fogadjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában