A magyar válogatott ismét aratott – érmek sora

2019.08.04. 21:08

A rácalmási Horváth Benedek a négyessel ötödik helyet szerzett a romániai világbajnokságon

duol.hu

 

Horváth Benedek párjával, Besenyei Ádámmal a négyesben is együtt eveztek, ötödik helyig jutottak

A magyar kajak-kenu válogatott remekül szerepelt Pitestiben az ifjúsági és U 23-as világbajnokságon. Nemzeti csapatunk tagja volt a rác­almási Horváth Benedek is, aki tegnap a C-4 500 méteren egy ötödik hellyel zárta az eseményt.

– Pénteken az 1000 és szombaton az 500 méteres futamokban a várakozásnak maximálisan megfelelve, illetve sokszor azon is felül teljesített a csapat, 200 méteren szerepeltünk kissé gyengébben, de Lucz Anna azért a szombati napunkat is széppé tette – értékelt a szövetség honlapjának Makrai Csaba, az utánpótlás szövetségi kapitánya. – Női kajakban ki kell emelnem Kőhalmi Emesét, aki három aranyérmet nyert az olimpiai távon, egyesben ráadásul valami elképesztő fölénnyel. A férfikajakosoknál meg kell említeni Redl Andrást, aki lemásolva Kós Benedek tavalyi teljesítményét, 500 méteren, és 1000 méteren is győzött K-1-ben, de nagyon tetszett Németh Viktor és Koleszár Mátyás produkciója is az U 23-as mezőnyben. Női kenuban Gönczöl Laurát és Opav­szky Rékát illeti nagy dicséret, hiszen a lányok még serdülők, ennek ellenére olimpiai távon szereztek ezüstérmet C-2 500 méteren, de a férfikenusok is értek el értékes helyezéseket, mondhatjuk, hogy ők is kitettek magukért. Tehát az egész csapattal elégedettek lehetünk, maximálisan elismerés jár a gyerekeknek és az őket felkészítő edzőknek is.”

A világbajnokság előtt Makrai Csaba azt nyilatkozta, ha az egy évvel ezelőtti tíz aranyérmet – ami kimagasló eredmény a magyar kajak-kenuban – megközelítik, akkor már elégedett lesz.

Csak annyi: tíz első hely volt ezúttal is.

Magyar aranyak

Magyarország huszonegy érmet termelt a romániai világbajnokságon. Ebből nem kevesebb mint tíz arany volt. Gyűjtöttek még a mieink hat ezüst- és öt bronzérmet is. Küldöttségünk teljesítményéről mindent elmond, hogy az éremtáblázaton második Németország mindössze „csak” tizenhárom medálig jutott, hat aranyéremnek örülhettek. Viszont meg kell említeni, hogy Kuba és Kína is szerzett aranyat, ők eddig nem voltak jelen az éremosztásnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában