óriási siker

2019.07.13. 22:49

Universiade-győztes a női válogatott

A magyar női válogatott 8-7-re legyőzte a házigazda olaszokat, és megnyerte a Nápolyban rendezett Universiadet!

duol.hu

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli – köztük 26 vízilabdázóval, írja a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

Fotó: Bors László

Mint az előre borítékolható volt, az első játékrész kiegyenlített küzdelmeket hozott, nyolc perc elteltével 3-3-as döntetlen állt a nápolyi uszoda eredményjelzőjén. A folytatásban aztán szép fokozatosan ellépett riválisától a magyar női válogatott. Garda Krisztina, és a csapatkapitány, Kövesdi Vivien góljaival félidőben 5-4-re vezettek Mihók Attila és Benczur Márton tanítványai, három negyed után pedig már két találat volt a mieink előnye a házigazda olaszokkal szemben. A záró felvonást villámgyors magyar gól nyitotta, Hertzka Orsolya emberelőnyben értékesített találatával már három gól volt a differencia. Olaszországnak sikerült ugyan felkapaszkodnia 8-7-re, a döntőt egy Kiss Alexandra bravúr zárta, mindez pedig azt jelenti, hogy a magyar női válogatott legyőzte a vendéglátókat és megnyerte az egyetemisták és főiskolások világversenyét, a 2019-es Universiadet!

UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY

DÖNTŐ

OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 7-8 (3-3, 1-2, 1-2, 2-1)

Gólszerzők: Garda 3, Hertzka 2, Gémes 2, Brezovszki

Teljes jegyzőkönyv: itt

ÚT AZ ARANYÉREMIG

MAGYARORSZÁG

Csoportkör

–Franciaország 17–3

–Csehország 22–5

–Japán 18-7

–Kanada 16-7

Negyeddöntő

–Ausztrália 7–4

Elődöntő

–Oroszország 12-12 – ötméteresekkel 4-2

Döntő

–Olaszország 8-7

Az Universiade-győztes női válogatott kerete

Kapusok: Kiss Alexandra, Lekrinszki Gina Petra

Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula

Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában