Ott lesznek a világjátékokon is

2019.07.09. 12:30

Remekeltek a magyar csapatok a strandkézilabda Eb-n

Szabó Szabolcs

A magyar csapatok számára rendkívül sikeresen zárult a lengyelországi strandkézilabda Európa-bajnokság, hiszen a felnőttek között a női válogatott ezüst-, a férficsapat bronzérmet szerzett, az U 17-es csapatok versenyében pedig mindkét magyar együttes a 2. helyen zárt – összegezte a kontinensbajnokság eredményét a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

A mksz.hu oldalon, az MKSZ főtitkára, a Strandkézilabda Albizottság elnöke, Horváth Gabriella elmondta: A korábbi kontinenstornákon is jól szerepeltek a csapatok, azonban örömteli, hogy a fiúk több 4. helyezés után dobogóra állhattak, a női együttes pedig visszatért az elitbe.

Az U 17-es csapatoknál a korábban ifjúsági Eb-t és vb-t nyert, ifjúsági olimpiai bronz­érmes női együttesünk tagjai már „kirepültek” és a felnőttek között versenyeznek, csakúgy, mint a fiúk, a két ezüstérem azonban azt mutatja, hogy jól sikerült a korosztályváltás is.

Az ezüstérmes női csapatban ott volt Braun Csenge, a DKKA játékosa is.

Bakó Botond, a női válogatott szövetségi kapitánya így értékelt: – Elégedettek vagyunk az elért eredménnyel, a világbajnoki kvalifikáció volt az elsődleges célunk, amit elértünk azzal, hogy a legjobb négy közé kerültünk, illetve, hogy döntőt játszottunk, így a strand Világjátékokra is kvalifikáltunk. Természetesen azért is utaztunk az Eb-re, hogy a bennünk lévő lehető legjobb erőt hozzuk ki, és ez a második helyezés szépnek mondható eredmény. A dánok sebességben és fizikálisan múltak felül bennünket a döntőben, nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek is voltak nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában