A négy közé szeretnének bejutni

2019.07.31. 21:10

Csütörtökön rajtol az ifi Eb a DKKA két játékosával

Csütörtökön kezdi meg szereplését Szlovéniában a női U17-es kézilabda-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon, soraiban a Dunaújvárosi Kohász KA két játékosával. Az EYOF közelsége miatt, ahol bronzérmesek lettek a magyarok, két külön együttessel készültek.

Gallai Péter

 

Németh Kata a három magyar kapus egyike
Fotók: DKKA

Tavaly és idén elkényeztették eredményeikkel a női utánpótlás-válogatottak az országot, hiszen tavaly a serdülők megnyerték a svédországi nyílt Európa-bajnokságot, a juniorok százszázalékos teljesítménnyel aranyérmet szereztek a debreceni világbajnokságon, majd az ifjúsági csapat második lett a vb-n. Legutóbb júliusban a juniorcsapat szerzett aranyérmet a győri kontinenstornán.

A romániai torna előtt így ismét okkal lehetünk bizakodóak, a magyar válogatott a B csoportban Románia, Szlovákia és Ausztria ellen szerepel. A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe.

A torna előtt ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző a szövetség honlapjának így nyilatkozott: – Most elsősorban az első két mérkőzésünkre koncentrálunk, csütörtökön Szlovákia ellen kezdünk, pénteken pedig Ausztriával folytatjuk. Nehéz mérkőzésekre számítok, a szlovákoknál játszik a korosztály

egyik legjobb jobb­átlövője, őt nem lesz egyszerű megtartani, az osztrákoknak pedig van egy kiváló balátlövőjük, és a románok is nagyon erősek, tehát minden ellenfélnél van egy-egy olyan játékos, aki nagyon kiemelkedik a mezőnyből, úgyhogy rájuk kiemelten kell figyelni. Az első két mérkőzéstől mindenféleképpen győzelmet várok, hogy mennyi energiát kell belefektetnünk, azt majd meglátjuk.

Koronczai Petra szórta a gólokat a felkészülési meccseken

Július 27-én ért véget az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, azaz az EYOF, az ifjúsági Európa-bajnokság pedig augusztus 1-jén kezdődik, így két külön csapattal készült a stáb, a csapat egy része az EYOF-on szerepelt és bronz­éremmel tért haza, a másik része az Eb-re készült itthon Papp György vezetésével.

– Nem szeretnénk nagyon előre gondolkozni, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy az ellenfelek milyen kerettel érkeznek, mivel az EYOF-on voltak olyan csapatok, amelyek már az „Eb-kerettel” játszottak, de az is lehet, hogy maradt még tartalékjátékosuk otthon, így nagyon nehéz megítélni az erőviszonyokat – folytatta a szövetségi edző. – A tavalyi nyílt Európa-bajnokság jó kiindulópont, de alapvetően ennek a korosztálynak most kezdődik a verseny, így nem tudunk messzemenő következtetéseket levonni. Szeretnénk a négy közé bejutni, de ez nem lesz egyszerű. Bizakodók

vagyunk, hiszen a tavalyi és az idei eredmények alapján egyre jobban teljesít a csapat.

A csapat gerincét a NEKA adja

A felkészülési mérkőzések alapján nagyon jó formában van a csapat, hiszen magabiztosan, veretlenül hozták le mindet, közte olyan nagy kézilabdanemzeteket is felülmúlva, mint az oroszok, a norvégok, a dánok vagy éppen a franciák. Érdekesség, hogy a keretből tízen a Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei, a klubok közül a Dunaújvárosi Kohász KA, illetve a Győr adott két-két játékost, továbbá egyet-egyet a Mohács, valamint a Vác.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában