18 dunaferres versenyzővel

2019.06.18. 06:55

Ismét szolnoki válogatón a magyar kajak-kenu sport

Ma kezdődik és csütörtökig tart Szolnokon a II. Felnőtt és Ifjúsági, az I. Parakenu Válogatóverseny. A Dunaferr SE népes csapattal vág neki a seregszemlének, amely számos nemzetközi verseny kvalifikációjáról is dönthet.

Szabó Szabolcs

A roppant erős hazai konkurenciaharc miatt kíméletlen küzdelem zajlik az idei nemzetközi versenyekre történő kvalifikáció érdekében. A második szolnoki válogatóverseny számos sportoló esetében sorsdöntő lesz. Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint is központi kérdés, hogy ki képviseli majd hazánkat C2 1000 méteren: „A férfi kenusok ugyanezen számában is hasonló a helyzet, az első válogatót mindössze 0,183 másodperccel nyerte meg a Kiss Balázs, Dóri Bence páros 1000 méteren a Sáfrány Mátyás, Bakó Tamás egység előtt, de a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettősnek is csupán egy másodperc volt a hátránya a győztessel szemben.

Ha a korábbi szolnoki remeklését megismétli Kiss Balázs (jobbra) és Dóri Bence párosa, akkor ők indulhatnak a szegedi kvalifikációs világbajnokságon
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A Kiss, Dóri duó kihívói azonban változtattak a felállásokon: Sáfrány Mátyás Mike Róberttel, Bakó Tamás Korisánszky Dáviddal, Hajdu Jonatán pedig Fekete Ádámmal ül össze, amíg az első válogató negyedik helyezettje, a Lelovics Dávid, Adolf Balázs kettős változatlan felállásban küzd meg a győzelemért. A kenu szakágnál maradva, az ifjúságiak mezőnyében C1 1000 méteren és C2 1000 méteren is rajthoz áll a rácalmásiak kiválósága, Horváth Benedek, aki három hete Szolkon mindkét számban a dobogó tetejére állhatott.

A hölgyekre és a fiatalokra is érdemes figyelni

Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője bizakodóan nyilatkozott a ma kezdődő válogatóverseny előtt:

– Valóban kiélezett a verseny C2 1000 méteren. Kiss Balázs és Dóri Bence párosa esélyes az újabb győzelemre. Hajdu Jonatán párt váltott, ő korábbi társával, Fekete Ádámmal térdelt össze. Kíváncsi leszek, mit is mutatnak. De szintén váltott másik tehetséges versenyzőnk Slihoczki Ádám, aki most a szegedi Kocsis Ádámmal versenyez majd. Számukra leginkább az U 23-as Eb, vagy a világbajnokság lehet a tét. Nem szabad elfelejtkeznünk a hölgyekről sem. Jó eredményt várunk a kenus Kulcsár Dorinától egyéniben és párosban is.

Az ifjúságiak mezőnyében is népes csapattal szállunk vízre, itt főként a kajakosaink szállíthatnak jó eredményeket, akik az utóbbi időszakban nagyon szépen fejlődtek. De itt is nagyon sűrű az élmezőny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában