Ami bennük volt, kihozták

2019.06.27. 07:00

Hajdu Jonatán készülés nélkül éppen lemaradt a döntőről

Kilencedik helyen végzett az Európa Játékokon a kenu kettesek ezerméteres távjának szerdai döntőjében az első felnőtt világversenyén szereplő Dunaferr SE sportoló, Kiss Balázs újpesti párjával, Dóri Bencével. A tegnap bemutatkozó Hajdu Jonatán pedig nagyot küzdve, éppen csak lemaradt a fináléról kétszáz méteren.

Gallai Péter

Remek középdöntős pályát menve készülhetett a tegnapi fináléra Kissék kettőse, akik a kilences pályán kaptak helyet a futamban, amelynek rajtját meg kellett ismételni. Ezt követően a fiúk a mezőny hátsó felében lapá­toltak, s ugyan mindent beleadtak, de a befutóig nem sikerült előrelépniük, így kilencedik helyen zártak. Az aranyérmet a román duó szerezte meg, az ukrán, illetve az orosz egység előtt.

Kiss Balázs és Dóri Bence felmérhette a nemzetközi mezőnyt, hogy aztán ennek tükrében dolgozhasson a szegedi világbajnokságig
Fotó: MTI

– Jó dolog volt ilyen nagy nevek között versenyezni, örülök neki, hogy itt lehettünk, ez abszolút pozitívum. Azért szerettünk volna kicsit előrébb végezni, de azt hiszem a középfutamban megmutattuk, hogy képesek lehetünk bármire. Sajnos az elemekkel a fináléban most nem tudtunk úgy megbirkózni, mint a többiek. Ennek ellenére szerintem, ami bennünk volt, azt kihoztuk – nyilatkozta Kiss Balázs a szövetség közösségi oldalának.

Dóri Bence azt mondta, a jelenlegi állapotukban megfelelően rajtoltak, amennyire azt be tudták gyakorolni: – Áprilisban térdeltünk össze, s ahhoz, hogy egy ezres pályát a nulladik métertől az utolsóig össze tudjunk rakni, rengeteget kell gyakorolni. Most ennyi fért bele. Egy héten belül, a hazai válogatókkal együtt ez volt a hatodik ezer méterünk, amit „csutkán” kellett teljesíteni, ennek tükrében ez nem volt olyan rossz pálya. Most felmértük szépen a nemzetközi mezőnyt, az elkövetkező hetekben pedig azon kell dolgozni, hogy élesítsük magunkat – fogalmazott.

Szerinte az augusztus végi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságig, amelyen a válogatók megnyerésével szintén ők indulhatnak, fel tudnak zárkózni. – Alakulhatunk olyan egységgé addig, akikkel számolni kell, amit nem tartok elérhetetlennek. Egyrészt az önbizalmunkon kell dolgozni, másrészt minden körülmény között, akármilyen szélben gyakorolni kell a pályákat, tapasztalatokat gyűjteni – tette hozzá Dóri.

Kiss Balázs úgy fogalmazott, amennyiben rajtuk múlik, meg fogják csinálni, hogy ötkarikás kvalifikációt érő helyezést érjenek el Szegeden.

Az évek óta már az ezer méterre, az olimpiai számokra készülő Hajdu Jonatán egy edzéssel vágott neki ennek a versenynek, így elégedett lehet a szerepléssel
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Szerdán a válogatott másik Dunaferr SE képviselője, Hajdu Jonatán C-1 200 méteren kezdte el a szereplését. Ő korábban egyeduralkodó volt Magyarországon ezen a távon, ám mivel az előző olimpia után, amelyen részt vett, levették a műsorról a sprintet, elkezdett átállni az ezerméteres, ötkarikás számokra. Ugyan a fantasztikus gyorsasága továbbra is adott, de kérdés volt, mire lesz képes az erős mezőnyben. Jonatán, miután megtudta, hogy utazhat a játékokra, mindössze egy kétszázas edzéssel a háta mögött érkezett meg.

Ennek tükrében az előfutamából az ötödik helyen jutott tovább a középdöntőbe. Ahol még jobb időt ért el, mint reggel, ám szoros csatában ez csak a negyedik helyre volt elég, így éppen lemaradt a fináléról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában