Fadd-Domboriban szerepeltek

2019.06.13. 21:33

A sárkányhajósok országos bajnoki dobogós helyezései

Az elmúlt napokban Fadd-Domboriban rendezték meg XVII. magyar sárkányhajó bajnokságot, amelyen rajthoz álltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői.

Gróf András

A háromnapos viadalon az U 18-as korosztálytól egészen a senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon megmérettették magukat a szövetség egyesületei.

Különösen fontos volt a verseny azoknak a sportolóknak, legénységeknek, akik illetve amelyek célul tűzték ki az idei sevillai klub Európa-bajnokságon, valamint a thaiföldi világbajnokságon való indulást.

Szombaton a 200 méteres versenyszámokat rendezték meg. A premier vegyes kategóriában az újvárosi legénység az első előfutamban második lett, így közvetlenül a döntőbe került, ahol az ötödik helyezést érte el. Az U 18-as válogatott javát képező U 18-as open csapat, az első időfutamban második lett, a második időfutamot pedig csupán tizenhat evezőssel megnyerte. Az összesítésben öt ezreddel szorult a dobogó második fokára. A szabadidős kategóriában főként a Dragon Steel SE új tagjai ültek hajóba. A faddi legénységgel együtt versenyeztek, amellyel fölényes győzelmet arattak. A premier vegyes csapat 500 méteres távon is kiharcolta a döntőbe kerülést, ahol végül az ötödik helyen zárt. A premier open legénység 500 méteren összesítésben a negyedik helyen végzett.

Legközelebb két hét múlva rendezik meg Fadd-Domboriban a tízfős sárkányhajó magyar bajnokságot, amelyen szintén képviseltetik majd magunkat a Dragon Steel SE sportolói.

A dunaújvárosi küldöttség egy csoportja – eredményes szereplést tudhattak maguk mögött a klub képviselői Fotó: Dragon Steel

A dunaújvárosi indulók

A viadalon a következő versenyzők ültek hajóba a dunaújvárosi klub képviseletében: Balla Gábor, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Csordás István, Csőregi Dorka, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zita, Fenyvesi Zsolt, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Hallas János, Hoffmann-né Bárdos Helga, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kupsza Gergő, Mátéka Zoltán, Nagy I. Máté, Pahocsa Kristóf, Pipa Károly, Potyi Károly, Ruffing Gyöngyi, dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Varga Béla, Wágner Luca, Wágner-Ősz Zita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában