Utánpótlás-kupán szerepeltek a DÖSE tehetségei

2019.05.24. 11:00

Kemény felkészülés – eredményes torna

Szorgalmas munka folyik a Dunai Ökölvívó Egyesületben, ami szép eredményeket hozott számukra áprilisban is. Sulák András vezetőedző foglalta össze a legutóbbi sikereiket.

Balogh Tamás

– Egy komoly felkészülési sorozatba kezdtünk Erdélyben még áprilisban. Az első két napon Nagyszalontán, majd Szatmárnémediben dolgoztunk. A programunkban napi három edzés szerepelt, ami jó alapot biztosított számunkra az áprilisi legfontosabb versenyünkre. Ebbe az edzőtáborban három, fiatal reménységünk, Márk Tamás Kevin, Jóni Rikárdó és Tóth Tamás is velünk tartott. Mellettük a juniorok közül Pintér Ádám, Horváth Máté (aki a válogatottnak is oszlopos tagja) és Erdélyi Péter is ott volt – kezdte összefoglalóját Sulák András, aki a közelmúlt erőpróbáiról is beszélt:

– Április közepén Érden rendezték meg a korábban Diákolimpia néven ismert utánpótlás magyar kupát. A kemény felkészülést követően a fiúk jól bírták az itt rájuk váró feladatokat. Klubunkat a serdülő korosztályból Tóth Tamás képviselte 38,5 kg-os súlycsoportjában. Neki első éves serdülőként ez a négynapos verseny még egy nagy kihívás volt, de nyert egy mérkőzést, majd utána a döntőbe jutásért egy egri fiútól kapott ki. Tamás azóta is keményen dolgozik. Ez a munka és a tehetsége lesz az alapja annak, hogy egy év múlva már vérmes reményekkel készülhessen a hasonló versenyére.

Ütős csapat: Erdélyi Péter, Sulák András, Pintér Ádám, Tóth Tamás és Horváth Máté
Fotó: a szerző

Pintér Ádám (57 kg) a junior korcsoportban indult. Nagyon komoly fejlődésen megy át az elmúlt időszakban. A befektetett munka gyümölcse, hogy az első meccsén győzött. Az övé egy nagyon kiegyenlített súlycsoport. Most az 5. helyezést érte el. A célunk az, hogy folytatjuk vele a megkezdett munkát, és egyre jobb és jobb eredményekre lehet majd képes a jövőben.

Érdemes kitérni Erdélyi Péter (80 kg) produkciójára is: – Négyen indultak a súlycsoportjában. Sajnos a döntőbe nem tudott bekerülni, és végül a harmadik helyen végzett. Az ő esetében egy picit többet vártam, mint ahol ő valójában tart. Remélem, hogy ez a kudarc ráébresztette arra, hogy a megkezdett úton kell maradni, szorgosan és lelkiismeretesen dolgozni.

A következő állomás számunkra az idei Európa-bajnokság lesz Romániában, Galatiban, amely ma kezdődik és június 2-ig tart. Konkrét eredménycélokat ezúttal nem fogalmaztam meg a fiúk számára. A lényeg, hogy bízzanak magukban, és felszabadultan méressék meg magukat abban a kemény nemzetközi mezőnyben!

Horváth Máté nagy szériája – ismét megjött az önbizalma

Horváth Máté 66 kg-ban négy meccset bokszolt és mindegyiket az első menetben fejezte be. Még taktikai utasítást sem tudtam adni neki a szünetben, mert addigra be is fejezte a csatákat. Jó formában lévő igazi tehetség. Nagyon nagy mennyiségű munka van Mátéban, hetente nyolcat edzünk. Szépen lassan felkészítjük a következő korosztályban rá váró feladatokra. Ezt követően, egy nap szünet után Horvátországban lépett a kötelek közé, ahol a horvát, a szerb, valamint a magyar junior és ifi válogatottak bokszolói csaptak össze.

Máté itt is remekelt. Hét nap alatt hat meccset bokszolt. Most aztán helyén van az önbizalma, de azért sem akarom elkiabálni a jövőbeli sikereit – fogalmazott Sulák András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában