kupadöntők

2019.05.16. 22:42

A végső meccsek az egyetemi sportcsarnokban

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében pénteken 9 órától rendezik meg a centrum, illetve a suli focikupa szuperdöntőit az egyetem sportcsarnokában.

Gallai Péter

Az általános iskolás mezőnyben, az I-es korcsoportban (2010-es és utána született tanulók) a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai mindkét fordulót magabiztosan nyerték meg. Az egyik körben ezüst-, a másik kiírásban bronzérmes Nagyvenyim­mel találkoznak a döntőben. A 2008/09-es születésűeknél, vagyis a II. korcsoportban is a vasvárisok vitték el az elsőségeket, rájuk a sárbogárdi Mészöly Géza iskola csapata vár. A III. korcsoport (2006/07-es születésűek) sem hozott meglepetést, hiszen a Vasvári itt is bejutott a fináléba, viszont az apostagi Nagy Lajos iskola többször is borsot tört az orruk alá, sőt a második kört meg is nyerték, így izgalmas meccsre van kilátás.

A selejtezők után kialakult a döntők mezőnye
Fotó: dlsz

A legnagyobbak, a IV. korcsoport diákjai (2004/05-ösök) szolgáltatták talán a legkomolyabb izgalmakat. Az első körben a ráckeresztúri Petőfi iskola gyűjtötte be az elsőséget, viszont a második fordulóban javított az előzőleg bronzérmes Vasvári, és a dobogó tetejére állt, megszerezve ezzel a lehetőséget arra, hogy a rác­keresztúri fiúkkal összemérjék a tudásukat a döntőben.

Déltől a centrum kupa aranymeccsei következnek. A lányoknál az egyik résztvevő a Kerós csajok (kereskedelmi iskola) csapata lesz, amely egy második és egy első hellyel jutott döntőbe. Ellenfele a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium együttese lesz, amely egy első hely, illetve egy bronzérem megszerzése után kvalifikálta magát a döntőbe.

A fiúknál az egyik sorozatot a Csontzenészek (Dunaferr) nyerték a Rudast megelőzve, a második körben fordított volt a sorrend. A két együttes most végleg eldöntheti, melyikőjük a jobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában