közösségi evezős idény

2019.05.04. 01:40

A természet közelsége, jókedv, remek közösség

Vasárnap, délelőtt fél tíz, borongós idő, néhányan lebzselünk a helyi, azaz Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának bázisán, ahol most kezdődik az évad. Mármint a gyakorló amatőrök, a bátor érdeklődőként csatlakozók és a már rutinos szakmabeliek közös túrája, amely egészen a rácalmási oldalágig vezet majd.

Szabó Szabolcs

– A Duna mindenkit csábít és minden dunaújvárosi illetve környékbeli család számára lehetővé kívánjuk tenni ezt a remek sportélményt, amely egyben egy kiváló kikapcsolódás is. Nem titkolt szándékunk ezzel a kedves sportágunk népszerűsítése, valamint a tömegsport erősítése is. A közelmúltban több olyan lépést is tettünk, amely ezt segíti – fogalmazott lapunknak Pász Péter szakosztályvezető.

A központi rajt eredetileg vasárnap 10 órára lett meghirdetve, de még pakolnak az evezősök.

Együtt lapátolnak – hat hajó indult el Rácalmásnak április utolsó vasárnapján
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Az utóbbi években ismét sokan fordultak a kültéri sportok felé. A futás egyre fokozódó népszerűségét mindenki tapasztalhatja, de felfutott a túrázás, a kerékpározás is, hogy csak a jelenlegi élvonalat említsem. Itt vagyunk a Duna folyam mellet, miért is ne tegyük a kajakozást, az evezést közösségi élménnyé. Ebből adódóan szerveztük meg az első alkalmat, amelyre bárki jelentkezhet. Remek túra volt. A következő alkalom május 19-én, szintén vasárnap lesz. Úgy tervezzük, hogy a nyári hónapokban két-két alkalom lesz, szeptemberben pedig egy túrával tevezünk. Mindenkit várunk, aki érdeklődik a Duna, az evezés, a közösségi sportolás iránt – fogalmazott lapunknak Jiling Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában