NB I/B-s bajnokság

2019.05.13. 23:14

A fiatalok ötödikek a felnőttek között

Kiváló teljesítménnyel, a bravúros ötödik helyen fejezte be a szezont a felnőtt NB I/B-s bajnokság nyugati csoportjában a ­DKKA U 19-es együttese, miután a szombati, számunkra utolsó mérkőzésen győzni tudtak a sereghajtó otthonában.

Jankó Árpád

A siker, illetve az ezzel megszerzett helyezés azért érdemel nagy dicséretet, hiszen a bajnokság rajtja előtt a bentmaradást tűzték ki célul a csapatnál.

Szombathelyi Haladás – DKKA U 19 26–35 (13–17)

Gólszerzők: Frányó 11, Jovovity 8, Takács C. 3, Matucza 3, Ujházi 3, Fodor 2, Koronczai 2, Keringer 2, Husti H. 1.

A találkozó első félidejének javarészében a szombathelyiek még tudták tartani a lépést a vendégekkel, de a DKKA a szünetre már magabiztosnak mondható előnyt épített ki. A második felvonásban pedig már nem volt kérdés, megmutatkozott a két fél közötti különbség.

Frányó Laura tizenegy találatot szerzett
Fotó: DKKA

Az utolsó fordulóban a ­DKKA mögött álló Mohács pontszámban ugyan beérheti a csapatot, de az egymás elleni eredmények miatt akkor is maradnak a hatodik helyen.

Az együttes legeredményesebb góllövője Koronczai Petra lett, aki tizenkilenc találkozón lépett pályára a szezonban, s ezeken 113 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Ezzel jelenleg a negyedik helyen áll a rangsorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában