Az U 19-es válogatott tornagyőzelemmel zárt

2019.03.25. 15:00

Sikerekben fürödtek Siófokon csapataink

Nagyüzem volt a magyar női felnőtt- és utánpótlás-válogatottak számára az elmúlt napokban. Több csapatban is érdekeltek voltak a Dunaújvárosi Kohász KA játékosai. Az U 19-es együttes például a siófoki tornán „gálázott”, Európa, sőt a világ legjobb nemzeteinek korosztályos csapatait fölényesen legyőzve.

Gallai Péter

A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra készülő női U 19-es válogatott a hét végén négyes tornán készült a kontinens elitjébe tartozó francia, német, illetve a dán korosztályos együttes ellen Siófokon. A magyar csapatban Csapó Kincső kapus, valamint Mihály Petra képviselte a dunaújvárosi klub színeit.

Golovin Vlagyimir együttese elsőként a németeket győzte le 35–20-ra, Mihály egy gólt szerzett. Szombaton pedig a dánokat múlták fe­lül fantasztikus játékkal a lányok, hiszen a félidőben már tíz (!) góllal vezettek úgy, hogy csak nyolcat kaptak, köszönhető Csapó remeklésének, aki még gólt is dobott. Mihály ezúttal nem tudott eredményes lenni. A vége 29–22 lett.

Vasárnap így a franciákkal találkoztunk a tornagyőzelemért. Az első félidő szorosabban alakult, de a folytatásban magabiztos előnyt alakított ki Golovin Vlagyimir együttese. A magyar csapat ezúttal is parádés teljesítményt nyújtott, hiszen tizenegy góllal (29–18) győzte le a franciákat, így hibátlan mérleggel, az első helyen zárta a tornát. A legjobb kapusnak Herczeg Lilit választották. Mihály Petra két találattal járult hozzá a magyar sikerhez.

A Csapó Kincsővel és Mihály Petrával felálló junior válogatott nagy neveket legyőzve lett tornagyőztes vasárnap a siófoki négy nemzet tornán
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

Az, hogy ilyen különbséggel tudta megverni Európa három top válogatottját a legutóbbi világbajnokság ezüst­érmes csapata, mindenképpen bizakodásra adhat okot a kontinenstorna előtt.

A Párizsban edzőtáborozó ifjúsági válogatott szintén remekelt Franciaországban, hiszen mindkét szombati mérkőzését egyaránt megnyerte. Elsőként a házigazda franciákat múltuk felül 24–16-ra, majd a 2x20 perces mérkőzésen a finneknek esélyük sem volt ellenünk, 36–14 lett a vége. A Dunaújvárosi Kohászból Németh Kitti kapus és Koronczai Petra mezőnyjátékos szerepelt a keretben. Petra előbbi találkozón kettő, utóbbin egy gólt lőtt.

Japán válogatottja nem okozott gondot

A Japán elleni felkészülési mérkőzéssel zárta az egyhetes összetartást vasárnap a felnőttválogatott Siófokon. Kim Rasmussen együttese magabiztos, tizenkét gólos győzelmet aratott. A keret tagjai közül a DKKA játékosa, Kazai Anita, illetve Bíró Blanka és Elghaoui Asma nem szerepelt. A dunaújvárosi, jelenleg a Fradiban játszó Klujber Katrin öt gólt lőtt. Kim Rasmussen így értékelt: – Összpontosítva védekeztünk, az energiaszintünkkel nem vagyok teljesen elégedett, az elején több helyzetet kihagytunk, lehet, hogy előtte kicsit erősebben edzettünk. Mindenki kapott lehetőséget, ez néhol megtörte a ritmusunkat. Eredményes hetet töltöttünk együtt, sok játékost láttam, a legjobbjukat nyújtották, és az ázsiai játékstílussal is ismerkedtünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában