Komoly célokkal

2019.03.25. 13:00

Négy dunaújvárosi játékos az Európa Kupa döntőjére készülő keretben

Tizenkilenc játékossal megkezdte a felkészülést az Európa Kupa e heti, torinói hatos döntőjére a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

Bíró Attila szövetségi kapitány a bő keretbe a Dunaújvárosi Egyetem-Maarks Graphics négy tagját hívta be, Garda Krisztinát, Gurisatti Grétát, Horváth Brigittát és Vályi Vandát. Közülük kerül majd ki az utazó tizenöt, mert ennyi játékost lehet majd nevezni a csapatoknak az EK-fináléra.

Miután együttesünk selejtező csoportjának második helyén végezve jutott a fináléba, így a négy közé jutásért majd a címvédő Görögország vár a lányokra.

Gurisatti Gréta az egyik kerattag
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

– Egyértelműen a görögök elleni meccs van fókuszban, rájuk készülünk, tovább egyelőre nem gondolkodunk, még akkor sem, ha természetesen komoly céljaink lesznek Olaszországban. A legfontosabb, hogy a nyári felkészülés előtt ez az egy olyan alkalom, amikor egy egész hetet együtt tölthetünk csak edzésekkel – erre eddig nem volt lehetőség, hiszen a selejtezők előtt mindig csak két-három nap állt a rendelkezésre, az is jó esetben – fogalmazott Bíró Attila a szövetség honlapjának.

– A múlt hét elején még otthon edzettünk Dunaújvárosban, elkezdtünk készülni az a BVSC elleni bajnoki elődöntőre, szerdán délutántól viszont már elkezdődött a válogatott felkészülése. Mivel új szabályok szerint fogunk játszani, ezért azokat gyakoroltuk az UVSE serdülő fiúk ellen. A hét végét megkaptuk pihenőnek, majd hétfőn újra kezdjük az edzéseket, és majd kedden este derül ki, hogy ki mehet Torinóba. Bízom benne, hogy ott leszek és a lehető legjobb eredményt fogjuk elérni – mondta Horváth Brigitta.

Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a Világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában