Javítani kell a helyzetkihasználást

2019.03.18. 13:00

Mindkét csapatnak a legfontosabb meccs

A futsal NB I rájátszásának negyedik fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade a Debreceni Egyetem csapatát fogadja hétfőn 19 órától a sportcsarnokban. Mondhatni ez is csak egy meccs lesz, igaz, a legfontosabb a dunaújvárosi csapat további szereplése szempontjából, s ugyanígy vannak vele a vendégek is.

Balogh Tamás

Ez egy új bajnokság, mármint a rájátszás. Az efféle játékrendszerben vitézkedő klubok szerte a világban és a sportágaktól függetlenül, erre az időszakra gyakran megtáltosodnak. Az idén itt is ez történt. A téli átigazolási időszakban a gondosan az erre a célra félretett forrásokból újjászülethettek csapatok. A mi csoportunkat nézve is szembetűnőek a változások, ilyen például a Rubeola Csömör, vagy a Szigetszentmiklós, a másik ágon a Nyírgyulaj, vagy legutóbb a BME föltámadása. Most viszont máris kanyarodjunk a hétfői eseményre.

Kiélezett csatára készülhetnek a dunaújvárosi fi úk, ami után reményeik szerint lezárhatják rossz sorozatukat Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Debrecen a csoportban szintén két vereséggel kezdett. Először a Szigetszentmiklós otthonában véreztek el 4–3-ra, amire az egész szakma felkapta a fejét. Bár a fentebb írtak tükrében talán nem is olyan meglepő. A második alkalommal a Berettyóújfalutól elszenvedett 4–1-es zakó következett, amivel nem megsértve a debrecenieket, várható eredménynek számított. S, hogy milyen tervekkel érkeznek Dunaújvárosba? Nyilván győzelmiekkel, hiszen az a normális, sportemberi magatartás. A többi a pályán kiderül.

Ami pedig a Dunaferrt illeti: hihetetlennek tűnő balszerencse-sorozat után, csendben és megalapozott derűlátással készültek a mai csatára. Egyrészt a tehetséges, és sikerre éhes játékosok sora, másrészt az elvégzett, nem kevés munka ad nekik okot rá. A kisiklásokat követően az arra érdemes rangos játékosok már elmondták a magukét. Nincsenek talányos bejelentések és izgalmas ígéretek. A legutóbbi mérkőzés óta már csak a „munka zaja hallatszik a műhelyükből”. Nem kérdés, mi lehet a célja ennek a legénységnek. Bebizonyítani mindenkinek, a kemény akarással elvégzett munka, a páratlan játékkultúrájuk és az irányításuk meghozza a gyümölcsét. Csodák pedig nincsenek. Nem is abban bíznak, hanem önmagukban. Végig akarják járni az eltervezett útjukat. Minden adott hozzá.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 15 pont, 2. Rubeola FC Csömör 7, 3. Szigetszentmiklós 5, 4. Dunaferr 4, 5. Debrecen 3.

Aki itt veszít, az nem éri el céljait

Fehér Zsolt, a csapat vezetőedzője így nyilatkozott a találkozó előtt: – Az utolsó pillanatig kiélezett, jó mérkőzésre számítok, hiszen mondhatni mind a két csapatnak élet-halál küzdelem lesz ez a találkozó. Szerintem amelyik fél pontot vagy pontokat hullajt, az nem éri el előre kitervelt céljait! Ahogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, saját magunk ellenségei voltunk azzal, hogy nem használtuk ki helyzeteinket, ami sorra megbosszulta magát. Amennyiben ezen javítani fogunk, akkor nyerni tudunk! A keretben mindenki egészségesen várja az összecsapást. Felkészültünk az előttünk álló megmérettetésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában