Rendőrség

2024.05.21. 10:00

Verőcei vízi baleset - Dunaújvárosig kiterjesztették a keresést

Súlyos hajóbaleset történt szombat késő este Verőcénél a Dunán. Összeütközött egy szállodahajó egy kisebb motorossal, amelynek utasai a vízbe estek. A kishajóban nyolcan voltak, közülük ketten meghaltak, öten eltűntek. A balesetnek egy túlélője van, őt kórházba szállították. Az Ausztriába tartó szállodahajót a rendőrök Komáromnál megállították. A hirado.hu beszámolója szerint a hobbihajó utasainak keresését Dunaújvárosig kiterjesztették.

Duol.hu

Hajóbaleset Verőcénél

Fotó: Lakatos Péter

Nagy erőkkel kutattak vasárnap délelőtt a katasztrófavédelem munkatársai Verőcénél. Tucatnyi kishajóval, 3 drónnal és csaknem 90 emberrel a parton, a vízben, valamint a levegőből is keresték az eltűnteket. Igyekeztek a teljes érintett szakaszt minél alaposabban átvizsgálni.
A motorcsónak eltűnt utasai után folytatódik a kutatás, melynek kapcsán a hirado.hu azt írta, hogy 

vasárnap éjszakára leállították a kutatást az áldozatok után, de hétfőn Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1-nek azt mondta: mindaddig folytatódik a keresés, amíg nem lesz eredménye.

Mindehhez kapcsolódóan a szárazföldön is, akár eltűnt személyek keresésére alkalmas mentőkutyák bevetése történt meg illetve vasárnap délelőtt folyamán 13 kishajóval illetve 3 drónnal a Duna Pest vármegyei szakaszán illetve már a lejjebbi területeken is a kutatás-keresés elindult” – osztotta meg Dóka Imre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában