Újabb Acélbikák

2024.05.22. 20:46

Nem kell kétfelé izgulnia a családnak

Mindig jó érzés, ha egy-egy remek játékos igazol hozzánk, hát még, ha egy testvérpárról beszélhetünk, akik még dunaújvárosiak is. Sági Martin (26 év) a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére Sági Máté (23 év) az Újpest csapatától érkezik a klubhoz. Olvasható a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak közleményében.

Agárdy Csaba

Sági Martin

Forrás: MJSZ

Martin az UTE keretében szerepelt, majd két év osztrák légióskodás után előbb Miskolcra, majd ismét nevelő egyesületében folytatta. Egy évet töltött a Ferencvárosban és három esztendőt Debrecenben. Legutóbb a BJA oszlopos tagja volt, ahol 49 mérkőzésen 11 pontot szorgoskodott össze. 

- Mindig is sejtettem, hogy egyszer ott fogok játszani, ahol jégkorongozni kezdtem. Somogyi Balázs vezetőedzővel való beszélgetés után nagyon szimpatikusnak találtam a felvázolt terveket és lehetőségeket. Úgy éreztem, ebben jó döntés lenne részt venni. Szeretnék a csapattal minél jobb eredményt elérni, személy szerint pedig mindent megfogok tenni annak érdekében, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Hab a tortán, hogy végre testvéremmel egy csapatban játszhatok. Izgatottan várom a szezonkezdést!” - mondta Martin a DAB honlapjának. 

Öccse, Máté a MAC-ban töltötte az utánpótlás-korosztály egy részét, majd az Újpest csapataiban fejlesztette tovább tudását. Revák Zoltán kezei alatt megfordult a Vasasban, valamint egy évvel később Győrben is mielőtt két további évre visszatért az Újpest kapujába, ahol Rajna Miklós társaként védte a lila-fehérek hálóját. 

- Nagyon örültem Somogyi Balázs megkeresésének, és tetszett a terv a következő szezont illetőleg. Mindenképpen egy olyan csapatban szerettem volna játszani, ahol egyénileg is a legtöbbet tudnék fejlődni, és úgy érzem, hogy ez az Acélbikáknál sikerülni fog. Izgatottan várom a felkészülést, azt, hogy annak a csapatnak a mezét húzhassam fel, ahol jégkorongozni kezdtem, illetve a bátyámmal is végre egy klubban fogunk játszani, így a családnak nem kell kétfelé izgulnia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában