Dunaújváros lesz a házigazdája

2019.03.16. 13:30

Kétszáz nevezés a vasárnapi duatlon versenyre

Vasárnap ismét benépesül az alsó Duna-part, az utóbbi két esztendőhöz hasonlóan ismét izgalmas versenyek várhatók több kategóriában is a helyi DTSE által szervezett Duatlon versenyen, amelyre több mint kétszáz nevezés érkezett.

Szabó Szabolcs

Vasárnap ismét benépesül az alsó Duna-part, az utóbbi két esztendőhöz hasonlóan ismét izgalmas versenyek várhatók több kategóriában is a helyi DTSE által szervezett duatlon versenyen, amelyre több mint kétszáz nevezés érkezett.

A hazánkban egyre népszerűbb s mind kedveltebb triatlon sportban hamarosan megkezdődik a 2019-es idény. Ennek az egyik, első igazán komoly versenye ez a mostani, amelynek ezúttal is Dunaújváros ad otthont. A vasárnapi duatlonon kerékpáron és futásban bizonyíthatnak majd a sportolók.

Makai Gábor, a DTSE elnöke és Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, a verseny egyik patronálója Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

– Minden évben próbálunk egy kicsit feljebb lépni, javítani a versenyeink színvonalán. Hogy talán jó úton járunk, az is bizonyítja, hogy a nevezési határidő előtt már betelt a keret, azaz reményeink szerint több mint kétszáz gyermek, ifjúsági és felnőttsportoló fog rajthoz állni vasárnap az alsó Duna-parton – mondta el lapunknak Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület elnöke, aki kiemelte: a nemzetközi mellett már a hazai versenynaptár is meglehetősen sűrű, ám a dunaújvárosi seregszemle egyfajta idénynyitóként is felfogható, amelyen a sportolók felmérhetik, hol is tartanak a felkészülésben.

– Az utóbbi két esztendőben is remek hangulatú versenyeink voltak, így most is bízom abban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és ezért sok szurkolót is köszönthetünk majd a duatlon helyszínén. Örömteli, hogy Dunaújváros önkormányzata mindenben támogatja az elképzeléseinket – tette hozzá Makai Gábor.

A seregszemlén négy kategóriában versenyeznek: gyermek I és II korosztály mellett a felnőtt nők és férfiak állnak rajthoz. A depó reggel hétkor nyit, az alsó Duna-parti út egy szakaszát – az ISD Power szabadidőközponttól a kanyarig, a másik oldalról az első fekvőrendőrig – vasárnap reggel fél kilenctől lezárják és csak időközönként, szakaszosan engedik át a gépjárműveket. A tervek szerint a férfiak felnőtt mezőnye 12.30-kor rajtol.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában