jégkorong

2019.02.16. 21:00

Már nem kell számolgatni, DAB nélkül a rájátszás

A csütörtöki bécsi vereség után, amikor a DAB 4-2-re kikapott a Vienna Capitals II-től a jégkorongozók Erste Ligájában, Borbás Gergely, a dunaújvárosiak vezetőedzője azt nyilatkozta, nem számolgatnak, mennek tovább. A tét ugyanis a liga rájátszásába jutás – volt ma estig.

Agárdy Csaba

A két csapat legutóbbi dunaújvárosi mérkőzésén az Acélbikák 4-2-re nyertek. Tegnap Miskolcon a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a csapatok

Fotó: Ady Géza

Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest 4-6 (1-4, 2-0, 1-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző.

Vezette: Gangel, Rencz, Muzsik, Árkovics.

DAB: Zakharchenko – Franssila 1 (1), Léránt, Huovinen 1 (1), Nagy M., Uski (2) – Hüffner, Mestyán, Azari 1 (1), Németh P. (1), Tóth G. 1 – Hruby, Lencsés, Dubek (1), Iossafov, Saluga (1) – Barna D., Szabó D., Gulácsi, Makovics, Török. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Hokiklub: Landsman – Kuqali (1), Szécsi (1), Godó 2 (1), Petres 2 (2), Satek (2) – Csíki, Orbán, Izsák, Szopos, Szűcs – Bernáth, Jancsó 1, Berendi, Lévai, Vajda – Egyed (1), Németh Á. (1), Szappanos 1. Vezetőedző: Stefan Mega.

Nos, a ma esti meccs után már nem kell számolgatni, akkor se, ha akarnánk. A DAB ugyanis hazai pályán 6-4-re kikapott a Hokiklub Budapesttől, míg a Vienna a Schiller-Vasas vendégeként 4-2-re nyert, vagyis a bécsi fiatalokat már nem előzhetjük meg, de a legrosszabb, hogy a Hokiklub is a dunaújvárosiak elé került a tabellán, vagyis az Acélbikák visszaestek a tizedik, vagyis az utolsó előtti helyre. Pedig jól indult minden, hiszen Tóth Gergely révén a 6. percben vezetést szerzett a DAB. Majd a folytatás katasztrofálisra sikeredett, mert a 16. percben már 4-1-re elhúztak a vendégek. Utána hiába lett 4-4, fordítani nem sikerült, végül 6-4-re nyert a Hokiklub.

Ami biztossá vált a találkozó után, a bajnoki rájátszást ebben az évben az Acélbikák nélkül rendezik meg. További eredmények: Gyergyói HK – Fehérvári Titánok 4-2, Schiller- Vasas – Vienna Capitals II 2-4. Az alsóház állása: 1. Fehérvári Titánok 8 mérkőzés/21 pont, 2. Gyergyói HK 8/18, 3. Vienna Capitals II 8/17, 4. Hokiklub Budapest 7/12, 5. DAB 8/11, 6. Schiller-Vasas 7/3. A csapatok az alapszakasz helyezés alapján 6-4-2-1-0-0 pluszpontot kaptak a középszakaszra. Még két forduló van hátra a középszakaszból, a DAB legközelebb Budapesten játszik, a Schiller-Vasas vendége lesz, a találkozó 18.40 órakor kezdődik.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában