cél, győzelemmel búcsúzni

2019.02.22. 08:00

Ma véget ér a szenvedés

Na, ezt is megértük! Az Erste Ligában az utolsó mérkőzését játssza ma 18 órai kezdettel a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a Fehérvári Titánok ellen hazai pályán.

Agárdy Csaba

És, hogy mit értünk azon, hogy ezt is megértük: az utolsó forduló dönt arról, hogy a dunaújvárosiak – akik szerdán lapzártánk után 5-2-re kikaptak a Vasastól – utolsóként, vagy utolsó előttiként zárnak.

Bár, ha Bécsben a Hokiklub kikap, az Acélbikák pedig megverik a Fehérvári Titánokat –legyünk őszinték, a mostani helyzetben erre igen kevés az esély – még kilencedik is lehet a csapat…

Viszont, ha a DAB veszít ma este, a Vasas pedig megveri a Gyergyót, akkor „megvan” az utolsó hely.

Ami biztos, nagyon el van mindenki keseredve, aki kedveli a dunaújvárosi jégkorongot. Az egykori legendás játékosokat szinte a sírás kerülgeti a katasztrofális szereplés miatt. Volt, aki azt mondta: „ezért küzdöttünk hosszú évekig, ezért tettünk meg mindent a csapatért akkor is, amikor kilenc hónapig nem kaptunk fizetést?”

A DAB szorult helyzetbe került a bajnokság végére
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Berényi Norbert, a dunaújvárosi hoki aranykorának válogatott kapusa, most a DAB egyik támogatója, főszurkolója is nagyon nehezen találja a szavakat. – Megvisel ez az eredménytelenség, hihetetlen, még az is lehet, utolsók leszünk. Olvastam Azari Zsolt csapatkapitány néhány nappal ezelőtt megjelent önkritikáját, ami még szomorúbbá tett. Nem volt megfelelő az edzésmunka? Ha az edző egy kicsit nem figyelt oda, akkor a játékosok egy része nem végezte el becsülettel a munkát? Nem értem, hiszen profikról beszélünk, akik azért kapják a fizetésüket, hogy mindent megtegyenek a csapatért, a tréningeken és a meccseken egy­aránt.

Minden klubnál az edzők, a vezetők arról beszélnek, hogy száztíz százalékot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy sikeresek legyenek, nálunk meg nincs megfelelő hozzáállás? Joggal vártuk, hogy eredményes legyen a csapat, értékelhetetlen, elfogadhatatlan a teljesítmény. Ez méltatlan a dunaújvárosi jégkorong múltjához. Egyet tehetek, bízom az újjáépülésben. Sok sikert kívánok ehhez mindenkinek, továbbra is a csapat mellett leszek, ma is kimegyek a ­meccsre.

Az utolsó forduló eredményei­től függetlenül eldőlt, hogy a rájátszásba a felsőház öt csapata, az FTC, az UTE, a DEAC, a Csíkszereda és a Brassó mellé az alsóházból a Fehérvári Titánok, a Gyergyói HK és Vienna Capitals II csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában