vízilabda

2019.02.01. 23:02

Kapituláltak az egri hölgyek

A nemzetközi kupaszereplést követően pénteken délután újabb bajnoki mérkőzést játszottak női vízilabdázóink budapesti albérletükben, a III. kerületi TVE uszodában.

Gallai Péter

Az ellenfél a szezon előtt Dunaújvárosból erősítő Eger volt, ugyanis a rivális­hoz távozott a DUE-Maarsk válogatott kulcsembere, Szilágyi Dorottya, illetve a szintén kiváló játékerőt képviselő Mchunu Hlengiwe is.

DUE-Maarsk – Eger

13–10 (2–1, 4–2, 4–2, 3–5)

DUE-Maarsk: Kiss – Men­czinger 1, Garda, Gurisatti 3, Luka 2, Huszti V. 1, Vályi V. 6. Csere: Aarts (kapus), Mahieu, Brezovszki, Horváth, Ziegler, Szellák, Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Eger: Horváth – Szilágyi D. 3, Tóth 1, Pulyblank, Ráski 2, Mchunu 2, Szilágyi Sz. 1. Csere: Szűcs 1, Katona, Molnár, Bódi. Vezetőedző: Biros Péter.

Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 6/9.

Gól ötméteresből: 2/3, illetve –.

Lara Luka két gólt lőtt az Eger elleni rangadón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó elején megszerzett vezetést folyamatosan növelni tudta a dunaújvárosi együttes, az olló a negyedik negyed elejére nyílt a legnagyobbra Gurisatti büntetője után, ekkor már hattal vezettünk (11–5). A végére ugyan közelebb zárkózott az Eger, de a hazaiak győzelme egy percig nem forgott veszélyben.

Mihók Attila: – Nehéz ­meccs volt, az Eger nagyon szervezetten védekezett, de ehhez az is kellett, hogy rengeteg, dekoncentráltságból adódó hibát vétettünk, főleg támadásban. Nem voltunk elég higgadtak, le akartuk tudni minél hamarabb a négy negyedet, holott ezt nem lehet. Újra láttuk azokat a problémákat, amiket kezelni kell, például vízilabdázni nem feltétlenül kizárólag a legnagyobb sebességen kell megpróbálni. Mindenkinek mérlegelnie kell, mi az, amire stabilan képes. Szerintem több labdát adtunk el ma, mint az Euroliga összes találkozóján.

Biros Péter: – Gratulálok a Dunaújvárosnak, nem fér kétség hozzá, jobbak voltak. Védekezésben lehettünk volna összeszedettebbek, de alapjában véve elégedett lehetek. Egy pénteki, ebédidős meccshez képest elég „pofás” találkozó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában