remek nyitány

2019.02.21. 01:00

Jól kezdett tavaszi hadjárat

Nagyszerű győzelmet aratott vasárnap a Dunaújvárosi Kohász U19-es ifjúsági csapata az NB I/B-s bajnoki fordulóban.

Jankó Árpád

Az ellenfél a Gárdony-Pázmánd együttese volt. A dunaújvárosi lányok magabiztosan nyertek.

DKKA U19 – Gárdony-Pázmánd 32-23

DKKA: Németh 1 – Mihály 5, Frányó, Koronczai 7, Matucza 1, Jovovity 3, Fodor 2. Cs.: Csapó Kincső, Jónás (kapusok), Takács 9, Újházi, Pál, Gengeliczky 2, Keringer 2.

A találkozó eleje szorosabb volt, és ziccerek is kimaradtak, így nem volt nagy a gólkülönbség a mérkőzés első félidejében. Ugyanakkor a védekezést dicsérni lehetett, és kiválóan védett Németh. A második félidőben sokat futott a Kohász, sebességet váltott, és ezt a tempót nem bírta az ellenfél. A Gárdony együttese kettős emberfogásra átállt, de ez visszafelé sült el, nem érte el a célját. Ezt a játékhelyzetet a dunaújvárosi lányok kihasználták, és növelték az előnyt. Vártok Ákos edző a csapat egységes játékát dicsérte:

– Annak is örülök, hogy mindenki játszott, és kivette a részét a győzelemből. Főképp Takács, Gengeliczky, Fodor és Németh kapus teljesített nagyszerűen. Azt mondhatjuk, hogy a tavaszi hadjáratot szép eredménnyel és játékkal kezdtük el.

A bajnokság élmezőnye: 1. NEKA 24 pont/13 m., 2. Szombathelyi KKA 23/12, 3. Győri Audi U19 16/13, 4. Kozármisleny 16/12, 5. DKKA U19 13/12, 6. Mohács 13/12.

Koronczai Petráék, miután sebességet váltottak, azt a tempót már nem bírta az ellenfél
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A legeredményesebb játékos a csapatot emelte ki

Takács Cecília, aki a legtöbb gólt, összesen kilencet dobott az ellenfél kapujába, nem a saját teljesítményének dicséretével kezdte rövid nyilatkozatát, hanem a csapatot emelte ki.

– Nagyon éreztük a játékot, egységes volt az egész társaság. Én is jó formában kézilabdáztam. Nem voltam feszült a mérkőzés elején, mert csereként kaptam lehetőséget. Sikerültek a cseleim, és a gyorsaságomat is ki tudtam használni.

Takács Cecília
Fotó: DKKA

A kilenc gólomból három hetesből adódott. A mérkőzés elejét leszámítva egyre jobban magára talált mindenki, és így értük el a nagy különbségű győzelmet – nyilatkozta boldogan lapunknak Takács Cecília, aki eddig tizenkét mérkőzésen harminchét találatot szerzett. Ezzel csapata harmadik legeredményesebb gólszerzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában