A DKKA keretének szinte valamennyi tagja meghosszabbította a szerződését

2019.01.11. 19:29

Uraim és vaskohászok, kell egy csapat! És már van is…

A pénteki nap nemcsak a Debrecen elleni mérkőzéssel kapcsolatos programokkal telt el, hanem egy nagyon fontos feladat  végrehajtását pipálhatta ki a DKKA  vezetősége a teendők közül.

Jankó Árpád

Mint ismeretes, nemrég Sirián Szederke és Nick Viktória írt alá hosszabbítást a csapattal. Tegnap pedig boldogan jelentette be a Kiskohász étteremben tartott összejövetel köszöntőjében Nyakacska Zsolt ügyvezető: – Sikerült megtalálni a jövő csapatának gerincét. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a vezetőedzővel együtt ma heten fogják a meghosszabbított szerződésüket aláírni. A játékosok egy vagy két évre kötelezték el magukat a Kohászhoz, és az a tény, hogy ilyen sokan írtak alá, az azt bizonyítja, amit mi már, az idősebb korosztály, évtizedek óta tudunk: a dunaújvárosi csapatnak, az itteni közönségnek van valamilyen varázsa. Ez és az itt kézilabdázó hölgyek összetartozása, barátsága, egységes akarata, amely mindig és most is a sikerek kulcsa lehet.

Imre Vilmos sportigazgató, Molnár Beatrix, Grosch Vivien, Szekerczés Luca, Camila Micijevic, Csapó Kyra, Kazai Anita, Szalai Babett és György László vezetőedző
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Íme az aláírások utáni rövid interjúk. Szalai Babett: – A csapatunk jó úton halad. Én nem sokat gondolkodtam. Két évet még aláírtam. Látom mellettem azokat a társakat, akikkel szívesen játszom, élek együtt velük, mint egy családban. Itt maradok, és nagyon örülök, hogy sokan követték a példámat.

Kazai Anita: – Egyáltalán nem töprengtem a döntésen. Azért írtam alá még két évet, mert ebben a társaságban benne van az összetartás. Van a csapatunknak jövőképe.

Camila Micijevic: – Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és gyógyulásom után egy kedves, régi környezetben folytathatom a játékot.

Csapó Kyra: – Jól érzem magam itt, hiszen itthon vagyok. Van sok játéklehetőségem, és a fejlődésem is biztosított.

Szekerczés Luca: – Jól érzem itt magam, maradok még egy évre. Nagyon egységes a gárda.

Grosch Vivien: – Számomra itt minden biztosítva van, ráadásul ez az én csapatom és az én városom.

Molnár Beatrix: – Ez lesz a hatodik szezonom Dunaújvárosban. Szeretek itt lenni. Szakmailag is minden feltétel adott.

Most pedig térjünk át a csapat előtt álló következő feladatra, talán a legjobb jelző a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésre a pikáns kifejezés. Arról van ugyanis szó, hogy a Debrecen érkezik, és ez a párharc mindig komoly presztízscsatát jelent a Dunaújvárosi Kohász számára is. Most különösen igaz ez a megállapítás, mert négy olyan játékos szerepel jelenleg a Lokiban, akik nemrég még dunaújvárosi mezt hordtak. Kovács Anna, Bulath Anita, Oguntoye Viktória és Triffa Ágnes. A másik irányból pedig Sirián Szederke jött a Lokiból hozzánk.

Szederke nem is tagadja, hogy a mérkőzés előtt egy kicsit izgatott. – Nagyon várom ezt a találkozót. Jelenleg jó sorozatban vagyunk, így a hangulat is kiváló. Nagyon fontos lesz ezen a találkozón, hogy higgadtak legyünk, és védekezésben, támadásban is a mostanában megszokott jó formában játsszunk – nyilatkozta a csapat kiváló beállója.

A debreceni csapat társulatába az új esztendőben visszatért a vezetőedzői állásba Köstner Vilmos, aki 1994 óta megszakításokkal, de a debreceni csapat mellett dolgozott. Köstner már két találkozón is túl van. Csapata vereséget szenvedett az Érdtől, és legyőzte a Budaörs együttesét. Jelenleg a hetedik helyen áll a Debrecen, és mögötte a nyolcadikon iparkodik előzni a Kohász. Komoly és mindkét csapat számára kemény csata várható ma, hiszen a Loki is kiváló játékosállománnyal rendelkezik. Kétségtelen azonban, hogy a hazai pálya nagy előnyt jelent a Kohásznak.

György László vezetőedző fontosnak tartotta megjegyezni, a jó sorozat tudatával nem kényelmesedhet el a csapata.

– Nincs lazaság. Senki sem lehet elégedett. Mindig többet kell akarni, és van is mit javítani. A debreceni együttes egyénileg jól áll, és a visszatért régi-új szakvezetővel más szemléletű gárda érkezik majd hozzánk. Erre számítani kell. Azzal nem foglalkozunk, hogy több játékos is dunaújvárosi volt valamikor. Bármilyen csapat is áll majd fel ellenünk, nekünk azzal szemben kell eredményesen kézilabdázni. A maximumot kérem a játékosaimtól, és ami még nagyon fontos: legyen egységes a csapatunk a játékban – nyilatkozta a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője.

A sikerhez pedig nagyban hozzájárulhat a dunaújvárosi szurkolók részvétele, buzdítása is. A legutóbbi hazai találkozó remek hangulatát is a csapat hívei okozták, akik már kiéhezve a női kézilabdacsapat játékára majdhogynem megtöltötték a sportcsarnokot, és már az első percekben felhangzott az „Újváros!”. Ez ma is nagyon sokat segítene.

Biztató ennek a gárdának a jövője

György László vezetőedző így beszélt az aláírás után: – Számomra örömteli, hogy a csapat nyolcvan százaléka a hosszabbítás mellett voksolt. Én is köszönetet mondok az akadémia vezetésének, hogy továbbra is megbíznak a szakmai munkámban. A Dunaújvárosi Kohász értékes társaság, és megvan az alapja egy remek együttesnek. Nagyon biztató így ennek a gárdának a jövője, mindent meg fogok tenni, hogy minél eredményesebben szerepeljünk a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában