jégkorong

2019.01.17. 21:44

Továbbra sem megy a Fehérvári Titánok ellen az Acélbikák gárdájának

Az Erste Liga szeptemberi nyitányán még minden bizonnyal nem gondolták a helyi szurkolók, hogy a 6. helyért is kőkemény rangadót lesz kénytelen vívni a rapszodikus formát mutató DAB. Csütörtökön este a Fehérvári Titánok ellen korcsolyáztak jégre Lencsésék.

Szabó Szabolcs

Az Acélbikák trénere, Corey Bricknell e szavakkal küldte a megyei presztízscsatába fiait: „Ez klasszikusan olyan mérkőzés lesz, ahol már a kezdő bedobás előtt készen kell állnia minden játékosnak. A Fehérvár ellen kétszer is játszunk majd a középszakaszban, ráadásul ez a mostani mérkőzés is befolyásolja, hogy ki hány pluszponttal kezd. Épp ezért mindenkitől száz százalékot várok hatvan percen keresztül.”

DAB – Fehérvári Titánok

1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Dunaújváros: Zakhar­chenko – Franssila, Léránt, Dubek, Ioassfov, Saula – Hüffner, Mestyán, Nagy, Németh 1, Uski – Erdélyi, Lencsés, Azari, Jabornik, Török – Liarakos, Pinczés, Tóth.

A tétnek megfelelő tempóban kezdődött a találkozó. Már az elején kiderült, hogy mindkét gárda alaposan megszervezte védekezését. A „kis” Volán kétszer emberelőnyben játszhatot – eredménytelenül. A játékrész második felében a DAB többször is veszélyes helyzetet alakított ki Gyenes kapuja előtt, de gólt nem láthatott a közönség.

A finn Uskinak sem ment igazán a játék csütörtökön
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A második harmad remekül indult, hiszen Németh Péter révén a hazaiak megszerezték a vezetést. A Bikák uralták is a játékot, ám két meglehetősen véleményes kiállítás után a fehérvári Szabó Bence váltott gólra egy négy a három elleni szituációt, majd szintén emberelőnyből volt eredményes Láday Tamás (1-2). A játék hajrájában egy eladott koronggal ugrott ki Lewis, és értékesítette is a ziccert (1-3). Jött is a tömeges füttyszó a közönség részéről. Sajnos a DAB helyzete tovább romlott, a 45. percben, emberelőnyben köszönt be ismét Lewis (1-4). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az alsóházi derbi. A hátralévő időben még próbálkozott ugyan a DAB, de a Titánok nem inogtak meg, és megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. Ma este Újpesten játszanak a Bikák.

A középszakasz

Az már a tegnap esti megyei rangadó előtt biztossá vált, hogy a DAB gárdája az alsóházban folytatja a középszakasz küzdelmeit. A Magyar Jégkorongszövetség már el is készítette a sorsolást. Az újvárosiak január 23-án a Titánok ellen Székesfehérváron kezdenek, és február 22-én – immáron hazai jégen – vele is zárják a remélhetően eredményes sorozatot. A jegkorongblog.hu szakportál összeállítása szerint az alsóházban az alapszakasz 6. helyezettje 6, a 7. helyezett 4, a 8. helyezett 2, a 9. 1 pontot tárol be.

Lapzártánkig egy csapat végső alapszakasz-helyezése és további kettő bónuszpontja biztos, a Vienna Capitals a 9. helyen végez, így 1 pontról folytatja, a Vasas és a Hokiklub Budapest pedig 0 pontról. A hat csapatot felvonultató alsóház legfontosabb kérdése, hogy melyik lesz az a három gárda, amely majd a középszakaszt követően csatlakozik a felsőházi ötöshöz a rájátszásban. Az idény elején a DAB vezetősége az első négy hely valamelyikét tűzte ki célul. Ez még meglehet, ám ehhez jelentős formajavulásra lesz szüksége az Acélbikáknak. A fő cél most a középszakasz végén a 6. hely megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában