jégkorong

2019.01.25. 21:26

Sajnos egyre mélyebb gödörben az Acélbikák

A második mérkőzését játszotta le tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Liga középszakaszában. A DAB az alsóházban a Gyergyói HK vendége volt.

Agárdy Csaba

Az Acélbikák csak két pluszpontot hoztak magukkal az alapszakaszból, és szerdán már egyszer kikaptak a Fehérvári Titánok vendégeként, ezért nagy szükségük volt mind a három pont megszerzésére. Az újabb vereség már a középszakasz elején nehéz helyzetbe hozhatta volna a Bikákat, ami az első három hely valamelyikének megszerzését, vagyis a play-offba való kerülést illeti. A középszakasz alsóházának hat csapata oda-vissza méri össze az erejét, vagyis túl sok lehetőség nem nagyon adódik majd az elvesztett pontok pótlására.

Sajnos nagyon későn, 0–5-nél jött Saluga szépítő gólja
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Talán ennek is tulajdonítható, hogy a tegnap esti találkozón mindkét csapat óvatosan kezdett, annyira, hogy az első harmadban nem is született gól. A második játékrészből azonban még nyolc perc sem telt el, amikor már 3–0-ra vezettek a székelyek. Különösen a harmadik gól volt fájdalmas, amikor Vorobjev és Karpus, a Gyergyó két orosz légiósa kisakkozott két dunaújvárosi védőt (Erdélyi, Jabornik), igaz, nehéz dolguk nem volt, mert a DAB hátvédjei – egy rossz csere után – az eseményeket nem igazán tudták követni. Az alázásnak még nem volt vége, a hazaiak 5–0-ra hozták ezt a harmadot. (Nem is olyan régen a Debrecen a második játékrészt nyerte 5–0-ra az Acélbikák ellen.)

A befejező harmad 2–2-vel zárult, de ez nem osztott, nem szorzott. Azon a helyzeten mit sem változtatva, hogy a DAB egyre mélyebbre süllyed.

Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 7–2 (0–0, 5–0, 2–2)

Gyergyói HK: Ruczuj – Ezhov, Kozma, Constantin, Csergő 1, Pestunov (1) – Góga (1), Orbán Sz. (2), Karpus 1, Sára, Vorobjev 1 (1) – Bobcek (1), Nagy Cs., Benedek (1), Péter Zs. 3, Tomanek (1) – Ferenc, Ivácson, Barabás (1), Daradics 1, Elekes (1).

Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Zakharchenko (Pinczés) – Franssila (1), Léránt, Azari, Németh P. (1), Uski 1, – Erdélyi, Jabornik, Borbás, Iossafov, Saluga 1 – Hruby, Lencsés, Dubek, Nagy M., Török – Szabó D., Liarakos, Pinczés O. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában