duatlon, triatlon

2019.01.29. 00:39

Elkészült a DTSE idei versenynaptára – tessék alapozni!

Soroljuk hát a sorszámokat: 3., 4., 6., – kódfejtés helyett elmondanánk: ezek a Dunaújvárosi Triatlon Egyesület idei nyerőszámai. Lesz hát duatlon, triatlon, sőt még neves versenyzők sorát felvonultató triatlon seregszemle is. DTSE 2019.

Szabó Szabolcs

Az idén is két nagy versennyel jelentkezik a Dunaújvárosi Triatlon Egyesület (DTSE), amely már meg is hirdette idei naptárát, azaz már kinyílt a nevezési ablak.

A pontos dátumok: 3. Dunaújváros Duatlon – 2019. március 17.

6. Dunaújváros Triatlon – 2019. július 7., és érkezik a korábbi években már népszerű betétfutam is: a 4. Dunaújváros Félmaraton.

Az év eleji teendőkről, valamint a DTSE előtti feladatokról az egyesület elnökét, Makai Gábort kérdeztük:

– Az utóbbi évekhez képest nagy változásokra nem készülünk. Mint azt korábban is elmondtam, minden egyes rendezvényből tanultunk, és e tapasztalatokat kívánjuk beépíteni a jövőben is – ennek szellemében készítettük el az idei évi naptárt is. Alapvetően egy térségi, közösségi versenyben gondolkodunk, hogy a környékben élő amatőr futók, kerékpározók, triatlonosok találjanak egy számukra elérhető és szimpatikus seregszemlét.

A befutó álomszerűnek tűnik, de odáig eljutni nem éppen az. Ezúttal is remek versenyt kínál a DTSE gárdája
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ehhez igazítjuk árainkat is. A versenypályánk is behatárolt. Biztonsággal maximum 400 versenyzőt bír el – mi ebben gondolkodunk. Ami a ­DTSE-t illeti, voltak távozók, ám voltak érkezők is. Nagyon bízunk abban, hogy idén jó idénye lesz Füzesy Dávidnak, valamint korosztályában jól szerepelhet majd Kovács Flórián is. Dolgozunk azért, hogy fejlődjünk, de látni kell korlátainkat is. A versenyek szempontjából valahol a hazai mezőny felső középmezőnyébe tartozunk, bízom benne, hogy remek élményt kapnak majd a minket választók – fogalmazott Makai Gábor.

Érdemes lesz időben jelentkezni

Január 25. óta már lehet nevezni a DTSE által kihirdetett versenyekre. A versenyre előnevezés kizárólag a www.dunaujvarostriatlon.hu weboldalon keresztül lehetséges. A középtáv abszolút verseny női és férfi dobogósai idén is 50 000, 30 000, és 10 000 forintos díjazásban részesülnek – közölték lapunkkal a szervezők.

A március 17-én esedékes duatlonversenyre március 10-ig lehet nevezni – itt felnőtt és gyermek kategóriákat is meghirdettek a szervezők.

Egy kis történelem: Az Aquarius Triatlon 2014-ben baráti versengésnek indult, ahol a sportbaráti kapcsolatoknak köszönhetően nem csak Dunaújvárosból, de szomszédos városokból is érkeztek indulók. Ez az első, 50 fős féltávú triatlonverseny is már remek hangulatúra sikeredett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában