Csapat kategóriában a DUE-Maarsk női vízilabdázói is a tizes listán

2019.01.09. 21:56

Az év legjobbjának jelölve

Elkezdődött az internetes szavazás 2018 legjobb sportolóira – a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 61. alkalommal voksolhatnak. Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke kedden az M4 Sporton ismertette a listákat, az egyes kategóriák győzteseire az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán derül fény, amelyet február 14-én rendeznek a Nemzeti Színházban. A hagyományos csapatsportokban jelölt a LEN Kupa és Európai Szuperkupa megnyerésével történelme legnagyobb sikereit elérő dunaújvárosi vízilabda-egyesület is.

Gallai Péter

Az esemény sajtótájékoztatója február 4-én lesz a Nemzeti Színházban, amelyen a szervezők abc-rendben ismertetik, az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé. Mihók Attila vezetőedző együttese illusztris társaságban: a Békéscsabai Röplabda SE, az FTC-Telekom férfivízilabda, a férfivízilabda-válogatott, a Győri Audi ETO női kézilabda, a junior női kézilabda-válogatott, a MOL-Pick Szeged férfikézilabda, a MOL Vidi FC labdarúgó, a női kosárlabda-válogatott és a Sopron Basket női kosárlabdacsapatával szerepel.

Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető szerint óriási elismerés, hogy bekerültek ebbe a körbe
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Számunkra is a névsor kihirdetésekor derült ki, hogy ilyen óriási elismerésben részesült a klubunk, illetve ezzel együtt Dunaújváros városa is. Az „ellenfeleket”, illetve az ő eredményeiket nézve, akikkel együtt szerepelhetünk ezen a listán, a végeredménytől függetlenül már ez is nagy dicsőség. Ez is egy újabb sporttörténelmi esemény az életünkben. Netán, ha még a legjobb három között is ott lehetnénk, az már csak hab lenne a tortán, tehát senkinek ne legyen keserű a szája íze, ha végül nem kapunk annyi voksot, ennek is maximálisan örülni kell. Az is nagyon fontos, hogy a sportújságíró szakma ítélte úgy, teljesítményünkkel megérdemeljük ezt a kitüntetést. Másfelől pedig újabb visszaigazolása, hogy jó úton haladunk, ehhez nagyon köszönjük az önkormányzat támogatását is. Úgy vélem, közösen kell büszkének lenni minden sikerünkre, erre is – fogalmazott lapunknak Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető.

Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában állított tízes jelöltlistát. Közülük az egyéni férfiak névsora: Bácsi Péter (birkózó), Berecz Zsombor (vitorlázó), Fucsovics Márton (teniszező), Halász Bence (kalapácsvető), Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Lőrincz Tamás (birkózó), Milák Kristóf (úszó), Rasovszky Kristóf (nyíltvízi úszó), Veres Roland (kick-boxos).

Nők: Babos Tímea (teniszező), Bodonyi Dóra (kajakos), Dévai Boglárka (tornász), Érdi Mária (vitorlázó), Háfra Noémi (kézilabdázó), Hosszú Katinka (úszó), Késely Ajna (úszó), Kovacsics Anikó (kézilabdázó), Kozák Danuta (kajakos), Márton Anita (súlylökő).

Edzők: Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina (férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó), Eperjesi László (Márton Anita), Golovin Vlagyimir (junior női kézilabda-válogatott), Märcz Tamás (férfivízilabda-válogatott, szövetségi kapitány), Ambros Martín (Győri Audi ETO), Marko Nikolic (MOL Vidi), Sávolt Attila (Fucsovics Márton), Sike András (kötöttfogású birkózószakág, szövetségi kapitány), Somogyi Béla (Kozák Danuta), Szokolai László (Rasovszky Kristóf).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában