jégkorong

2019.01.29. 20:00

Az Acélbikáknak bőven van törleszteni valójuk

Holnap 18 órától a Vienna Capitals II csapatát fogadja a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája a jégkorong Erste Liga középszakaszában, az alsóházban.

Agárdy Csaba

Azzal mindenki egyetért, gyökeres változásokra van szükség a DAB együttesénél, amely az első két mérkőzését elvesztette a középszakaszban, és jelenleg nincs rájátszást érő – alsóház első három helye – pozícióban. Ma a bécsi fiatalok ellen kezdhetik el a pontgyűjtést az Acélbikák. Ellenfelük egy hellyel mögöttük tartózkodik a tabellán, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt, bár az is igaz, a Bécs egy meccsel többet játszott, mint a DAB.

Néhány hete nem gondolták volna a Bikák hívei, hogy csapatuknak problémái lehetnek a Vienna Capitals II ellen, de azóta egyszer 11–4-re Bécsben, s egyszer Dunaújvárosban 5–3-ra már kikapott a dunaújvárosi csapat az osztrák fiataloktól. Arra sem gondolt volna senki néhány hete, hogy az M4 televízió a február 11-i Hokiklub Budapest – DAB mérkőzést alsóházi rangadóként vezeti fel. Most ezt teszi...

Németh Péter decemberben gólt szerzett a bécsiek ellen – a szurkolók várják a folytatást
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosiak eddig két mérkőzést játszottak a középszakaszban: a Fehérvári Titánok otthonában 1–0-ra, amíg a Gyergyói HK vendégeként 7–2-re kaptak ki. Ehhez a vereséghez „kellett” egy 5–0-ra elvesztett második harmad. A bécsiek már három meccsen jutottak túl, a Hokiklub Budapest otthonában 3–1-re, majd hazai környezetben hosszabbításban a Titánoktól 3–2-re kaptak ki, legutoljára pedig Gyergyószentmiklóson 7–0-ás vereséget szenvedtek.

Corey Bricknell, a DAB kanadai vezetőedzője a mai mérkőzés előtt így nyilatkozott: – Nagyon izgalmas nap lesz a mai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra, és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés. Amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura.

Sevela befejezi

A csapathoz tartozó hír, hogy Sevela Peter hivatalosan is befejezi a profi karrierjét.

A kiváló kapus itt eltöltött éveire és a Dunaújvárosi Acélbikákkal elért sikereire szeretne a klub emlékezni a február 3-i, Gyergyó elleni mérkőzés előtt. A kiváló hálóőr az 2018/2019-es szezonra tért vissza DAB-hoz. Összesen 17 mérkőzésen lépett jégre. Legutóbb 2018. november 16-án a DEAC ellen védte a Bikák kapuját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában