A Fehérvári Titánok lesz az ellenfél

2019.01.16. 22:48

Alsóházi rangadón

Ahogy mondják, újból megyei rangadón feszülnek egymásnak a Dunaújvárosi Acélbikák és a Fehérvári Titánok a dunaújvárosi Jégcsarnokban ma este 18 órakor. Nem csak a rivalizáció miatt lesz fontos ez a csata. Akár helyet is cserélhetnek a tabellán.

Balogh Tamás

Rosszkedvű évkezdés után vagyunk, hiszen mi mást mondhatnánk az újévnapi, éppen a mai ellenféltől elszenvedett fiaskóra vagy a kevés örömöt adó erdélyi túrára, mint a fenti meghatározást?! A helyenként már látható szép játékelemek, és küzdelmes harmadok után remélhetőleg beérik a rengeteg munka, amivel nap nap után készülnek a Bikák. Legutóbb ismét győztesen hagyták el a játékteret. Akár indulhat egy újabb, a szezon végéig kitartó jó sorozat!

A szezon első szakasza nem sikerült a Bikáknak, de a középszakaszban lehet javítani
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Titánok jelenleg egy mérkőzéssel többet játszva, egy ponttal állnak a dunaújvárosiak előtt, a gólkülönbségük viszont így is eggyel gyengébb, mint a ma esti házigazdáké. Legutóbb a Vasas elleni mérkőzésüket büntetőkkel veszítették el, amiért az edzőjük, Kiss Dávid nem volt valami jókedvében, a honlapjuknak adott nyilatkozatából ez derül ki: – Egyáltalán nem játszottunk jó mérkőzést, kényelmesek voltunk, és nem tudtunk felpörögni. Kihagytuk az összes helyzetünket, és nagyon megnehezítettük a helyzetünket a hatodik helyért folyó küzdelemben. A DAB Hokiklub Budapest elleni 3–2-es vasárnapi győzelme után Corey Bricknell vezetőedző örült ugyan a három pontnak, de a látottaktól jobb teljesítményt vár el a tanítványaitól.

Ifjabb Azari Zsolt csapatkapitány mondta el a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait. – Idén olyan csapat vagyunk, amely a hatodik helyért küzd, ezért nagyon örülünk minden apró sikernek is! A legutóbbi győzelemmel sikerült versenyben maradnunk ezért a pozícióért. Követtünk el hibákat is bőven, de ezekből tanulni fogunk és holnapra kijavítjuk azokat. A legutóbbi siker is ad segítséget a célunk eléréséhez, de azt hiszem, inkább az a munka, amit az elmúlt tíz napban elvégeztünk. Minden erőnkre szükség lesz ma este. Számunkra a szezon legfontosabb meccse következik! Azt várom a csapattól, hogy megalkuvást nem tűrően, egymásért vállvetve, egyesült erővel küzdjünk, hogy a Fehérvárt, amely a legnagyobb riválisunk, sikerüljön legyőzni és megelőzni a tabellán. Remélem, a szurkolóinktól is kapunk ehhez kellő támogatást!

Borbás: „Nem az a mi arcunk, amit eddig láttak”

Borbás Gergely a csapat másodedzője: – Kicsit nehezen jött össze a legutóbbi győzelmünk, de keményen dolgozunk tovább. Pihenőnk nem volt, erős, jó minőségű konditermi és jeges edzések állnak mögöttünk. Javult a munkamorál és a hangulat is, és ez jó előjel lehet a fehérvári meccs előtt. Az alapszakaszból még három meccs van vissza és szeretnénk megszerezni a hatodik helyet. A vezetőedzőnk lassan már megismeri a csapat kvalitásait, és ez segíti hozzá a megfelelő sorok kialakításához. A ligában bárki ellen tudunk jól és gyengébben teljesíteni, és ezért a hullámvölgyeinket kell kiküszöbölnünk.

A Titánokat nem mondanám mumusnak. Ők fiatal, jól korcsolyázó, nagy küzdő szellemű csapat. Fegyelmezett játékkal és koncentráltan lehetünk ellenük sikeresek, amihez mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Bizakodóak vagyunk a közeljövőre nézve, mert a középszakasszal új bajnokság következik. Tavaly a Csíkszereda például ellenünk jutott fel a felsőházba. Nincs sok időnk összerázódni, de keményen dolgozunk, mert szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy nem az a mi arcunk, amit eddig láttak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában