Megye I-es csapatok

2018.12.05. 01:57

Mezőfalva meglepte a móriakat

A szezonvégi hajrában jelesre vizsgáztak Masinka László fiai. A Baracsnak a becsületes szépítésre futotta a Megye I. Viszló Trans felnőtt bajnokság utolsó, hatodik mérkőzését bepótoló fordulóban.

Horváth László

Ragyogó teljesítménnyel búcsúzott a hazai közönségtől Mezőfalva. Az élvonal második helyezettjét, a Mórt küldte haza pontok nélkül. A vendégeknek csak egy válasza volt a mezőfalvi találatokra. A december 2-án megrendezett hazai találkozón, mivel már lejárt a pálya korábbi eltiltása, a Mezőfalva szép adventi győzelemmel kedveskedett a szurkolóknak. A végelszámolásnál nagyon sokat ért az utolsó hat pont, mivel így a középmezőny nyolcadik helyén fejezték be az őszi küzdelmeket.

Márki Dénes szabadrúgását nem védhette a móri hálóőr
Fotók: a szerző

Mezőfalva – Mór 4–1 (1–0)

Játékvezető: Stumpf Tamás. Asszisztensek: Nagy Károly és Szabó János.

Mezőfalva: Tóth – Balázs, Sági J. , Márki, Sági R., Facskó, Mekota, Egejuru, Bozoki D., Paget. Cserék: Szabó, Németh, Kovács, Bozoki M.

Mór: Kiss – Petruska, Klein, Kaszás, Máyer, Kosztolányi, Ferencz, Meggyes, Tar, Szabó, Osgyán. Cserék: Joó, Klémán, Cseh, Erni, Pataki, Berta.

Fagyos hangulatban búcsúzott a Mór Mezőfalván.

Az első félidő 26. percében Facskó József jobb szélre kipasszolt labdáját Sági Roland küldte vissza középre, ahol Márki Dénes érkezett remek ütemben, és lőtt a vendégek hálójába (1–0). A folytatásban mindkét oldalon adódtak gólveszélyes helyzetek. A szünet előtti percekben Tóth Norbertnek kétszer is ki kellett tornáznia a móri lövést a hazai kapu elől, de a Mezőfalva szerencséjére nem érvényesültek a vendégakciók.

A pihenő után erősen kezdtek a csapatok. A 49. percben Sági József átadását Godslove csípte el, és a móri kapus mellett a jobb alsó sarokba küldte (2–0).

A móri válasz az 57. percben érkezett meg, mikor Mayer Dávid a lyukas hazai védelmet átlőve szépített az eredményen (2–1).

A 65. percben újra a vendégek térfelén pattogott a labda. Ezúttal Balázs Sándor iratkozott fel a góllövők sorába. Egy gyönyörű mezőfalvi akciót fejezett be találata (3–1).

A 71. percben ismét a vendéglátók sziporkáztak. Ezúttal Egejuru Godslove három móri védő között is előre tört, de a megiramodást csak szabálytalansággal tudták meggátolni a móriak. Az akciót először sárga lappal jutalmazta Stumpf játékvezető, majd szövegelésért ki is állította Joó Gergőt.

A 17 méterre szabadrúgáshoz lehelyezett labdát Márki Dénes lőtte meg a jobb felső sarokba, így beállítva a mérkőzés végeredményét, 4–1. A meccs után Masinka László mezőfalvi edzőt kértük értékelésre: – Meglehetősen rosszkor van vége a szezonnak, mert az utolsó két összecsapáson találtuk meg a formánkat. Az elmúlt hét végén Lajoskomáromban is nagyszerűen játszott a csapat, és a Mór ellen is rendkívül jó teljesítménnyel, megérdemelten írhattunk három pontot. Szép gólokat rúgtunk. Fegyelmezetten és okosan játszottunk. Tehát a szezon végére állt össze igazán a gárda. Bízunk a tavaszi megújhodásban, valamint a sikeres folytatásban. A frissítés még egyelőre tervben van. Meglátjuk, mit hoz a jövő – foglalta össze röviden a mezőfalvi csapat teljesítményét Masinka László edző.

A szomszédvárnak, azaz a baracsiaknak nem jött össze a pontszerzés Maroshegyen.

Facskó József végig remekül játszott a mérkőzésen

Ikarus Maroshegy – Baracs 2–1 (0–0)

Játékvezető: Kovács Róbert. Asszisztensek: Ibriksz Máté és Trosztmir Márton.

Ikarus: Skultéti–Tóth, Varga, Horváth, Dopuda, Andróczi, Klémán, Vadászi, Boros, Léki, Farkas. Cserék: Báles, Békefi, Timár, Árki, Hart, Farkas, Pongrácz.

Baracs: Pék–Fülöp, Rezes, Bartók, Szili, Éliás, Ásványi, Topp, Parádi, Nagy, Varga. Cserék: Prókai, Sebestyén, Szili, Idei, Badi, Kubicza, Boldog.

Hiába vezettet egy góllal a vendégegyüttes, a második félidőben az erőfölény és a rutin győzött a székesfehérváriak oldalán. A mérkőzésről Idei Szabolcs, a Baracs edzője adott tájékoztatást.

– Az első félidőben többet volt a labda a vendéglátóknál, de ettől még uraltuk a támadásokat és játszottuk a kontráinkat. Akadt egy óriási gólszerzési lehetőségünk is. A második félidő 51. percében Bartók révén vezetéshez jutottunk. Sajnos a gól leginkább a Baracsot zavarta meg, mert innentől jött az Ikarus, és Dopuda fejesével, valamint Farkas góljával a hazai együttes örülhetett a győzelemnek. A téli szünetben pihenést terveztünk. Vannak, akik a távozáson gondolkoznak, de létszámban megvagyunk, és a társaság magja továbbra is összetart. Kár, hogy csak a végére tudtunk a két jó csapat ellen megfelelően játszani – kaptuk az információt Idei Szabolcstól.

Az őszi idény gólvágója a sárosdiakat erősítő Killer Máté Viktor lett. A mezőfalviak részéről Egerjru Godslove Ukwouma és Márki Dénes hétszer volt eredményes, amíg a baracsiaknál két gólt szerzett Tóth Árpád, Topp Bence és Mazán Balázs is.

Így áll a tabella az őszi szezon után

A Viszló Trans Megye I. osztály felnőtt bajnokság végleges őszi eredménye: 1. Bicske 35 pont, 2. Mór 29 p., 3. Főnix 29 p., 4. Ikarus-Maroshegy 25 p.,

5. Ercsi Kinizsi 25 p.

6. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 24 p., 7. Sárosd – Kronos Csoport 24 p.

8. Mezőfalva 22 p., 9. Sárbogárd 21 p., 10. Tordas 18 p.,

11. Lajoskomárom 15 p.

12. Martonvásár 13 p.

13. Kisláng-Telmex 9 p.

14. Baracs 7 p.

15. Enying 1 p.

16. Polgárdi csapatát már korábban kizárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában