A Fejó-Therm Kft. teremlabdarúgó-csapata nyerte a 12. Acerbis Old Boys Kupát

2018.12.26. 22:00

Korhatáros sportműsor: csak harmincöt éven felülieknek!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség immáron 12. alkalommal rendezte meg az ünnepek előtt a 35 év feletti labdarúgókat pályára szólító neves terembajnokságát, az Acerbis Old Boys Kupát.

Szabó Szabolcs

Hol vagyok ti régi jó játszótársak? – adódhat a kérdés egy korhatáros teremlabdarúgó-kupa kezdőrúgásánál. Jelentjük: a 35 év még nem kor a fociban. Sőt, az érett és tudatos, az erővel jobban sáfárkodó játék éppen e korban kezdődik.

Párhuzamosan zajlott a fiatalokat megszólító Adventi Kupa is

A rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség így vont mérleget az ezúttal is remek meccsek sorát hozó „kupanap” után:

Ismét bebizonyították a nagyszerű „öregfiúk”, hogy bármilyen korosztállyal felvennék a versenyt. Aki kilátogatott a Dunaújváros Sportcsarnokba december 22-én, az láthatta, hogy milyen magas színvonalon, milyen minőségben lehet űzni a kispályás labdarúgást még 35 év felett is. A tizenkét gárda a csoportmérkőzések után az egyenes kieséses szakaszban folytatta, ahol a legjobb négy közé jutás volt a tét.

Izgalmas találkozókat követően végül kialakult az elődöntők párosítása. Az első elődöntőn a Fejó Therm Kft. végletekig kiélezett csatában egyetlen góllal bizonyult jobbnak a Halom Truck Team gárdájánál, és várhatta a döntőbeli ellenfelét. A másik ágon az a GBB Zrt. harcolta ki az aranymérkőzés lehetőségét, amely mindössze 3 gólt kapott a nap folyamán, és az igen jó erőkből álló szekszárdi Kriszt Kft. sem tudta bevenni a kapujukat, miközben három alkalommal is mattolták a Tolna megyéből érkezett alakulatot.

A döntőben tehát két, nagyon jól védekező és szervezett csapat találkozott, hiszen a Fejó is mindössze négy kapott gólt számlált a nap végére. Ez a statisztika aztán már nem is változott, mert a nagy csatában Farkas Viktor két remekbe szabott találattal eldöntötte az érmek sorsát, és a dobogó legfelső fokára lőtte Fehérvári József masszív gárdáját.

Bár az évek száma gyarapszik, a technikai tudás nem kopik – rögzíthettük a seregszemlén Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A GBB Zrt. nem tudta gyarapítani góljainak számát, így az ezüstérem került a fiúk nyakába, amíg a bronzmérkőzésen magabiztos győzelmet (3–0) arató Halom Truck Team a dobogó alsó fokát csípte el. A különdíjasok közül kiemelnénk Váradi Gábort, a váciak (Szunnyadó Erő) kapusát, aki 70 éves is elmúlt már (!), de remekül őrizte a Pest megyeiek hálóját. E teljesítmény komoly jutalmat is kapott. A veterán játékos családjával Görögországba utazhat a jövő nyáron.

Lássuk a torna legjobbjait: A XII. Acerbis Old Boys Kupa végeredménye: 1. Fejó-Therm Kft., 2. GBB Zrt., 3. Halom Truck Team, 4. Kriszt Kft.

Különdíjasok, legjobb játékos: Berényi Balázs (GBB ZRT.), legjobb kapus: Vaszócsik Viktor (Fejó-Therm Kft.), gólkirály: Csende Imre (Kriszt Kft., 4 gól), DLSZ + díj (legidősebb játékos): Váradi Gábor (Szunnyadó Erő), Miklós István-díj: Farkas Viktor (Fejó-Therm Kft.).

Farkas Viktor (Fejó-Therm Kft.) a torna Miklós István-díjasa így nyilatkozott: – Hangulatos meccseket játszottunk, és úgy érzem, igazi csapattá kovácsolódtunk. Jó volt látni, hogy az idősebb korosztály is mennyire szereti még a labdarúgást, és persze azt is, hogy Dunaújváros mennyire elkötelezett a magyar labdarúgás mellett! Kiváló kupa volt, remek szervezés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában