A harmadik harmad már igazi nagylányos csatát hozott a jégpályára

2018.12.28. 22:11

Értékes győzelemmel zárták az évet az újvárosi Angyalok

OB II-es felnőtt női bajnokság keretén belül vívták meg az Angels NJSE – Óbuda Hockey Academy Girls 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)-ra végződött mérkőzést. A hazai gólszerzők: Mezei Panna és Maricsek Sára voltak.

Balogh Tamás

Nagy volt ennek a mérkőzésnek a tétje. Lendületet vesz-e a korábbi viadalon győztes vendégcsapat, vagy revansot a hazai lányok, és lelépik az óbudaiakat?!

Az első harmadban nagy lendülettel kezdett az Angels. Azt, hogy komolyan terveztek, a Mezei Panna vezető gólja (1–0) igazolja, de a további találatokat nem sikerült bevinniük.

A második harmad első felében a hazaiak megtartották a domináns játékukat, de a második tíz percben már komolyan veszélyeztetett az ellenfelük, amely emberelőnyből egyenlített a 24. percben (1–1). A válasz a harmad utolsó percére maradt, amikor Maricsek remek szólója után egy megérdemelt találattal már akkor beállította a végeredményt (2–1).

Az utolsó másodpercek is nagy kavarodást hoztak a kapuk előtt
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik harmad már igazi nagylányos csatát hozott. Az Óbuda gyors és veszélyes, a szélen vezetett akciókkal próbálkozott, de ezúttal a legerősebb kísérletük is, csak egy jól csengő vasat hozott számukra.

A hazaiak minden erejére, a Portik–Jakab páros helytállására is szükség volt, az emberelőnyös játékkal rohamozó vendégek megállítására. Még az utolsó nyolc másodperc is kemény izgalmakat hozott, de végül megérdemelt hazai győzelem született.

Győri Tamás, a csapat edzője ilyennek látta a péntek esti mérkőzést:

– Óriási csata volt, nagyszerű hangulattal, amit a szurkolók teremtettek nekünk. Nagyon izgalmasan alakult az állás, hiszen a második harmadban akár öt gólt is lőhettünk volna. Ezzel a győzelemmel jócskán előreléptünk, ami jelentős az előző szezonok eredményei­hez képest. Azt gondolom, hogy most jött ki az a rengeteg edzésmunka, amit az elmúlt három évben elvégeztünk, és mára már csapattá értünk össze!

Jakab Flóra, a csapat egyik, a meccs alatt hősiesen küzdő védője:

– Boldog vagyok a győzelem miatt. Alaposan fölkészültünk, és igyekeztük nem elizgulni a játékot. Voltak kritikus pontok is, de felülkerekedtünk rajtuk, nagyot küzdöttünk. Igyekeztünk megnyerni a párharcokat, ami végül sikerült is. Szerencsére az emberhátrányos védekezést is alaposan begyakoroltuk, szükség is volt rá! Sokat köszönhetünk a kapuvasnak és Petrának, a kapusunknak is. Az utolsó másodpercek is nagy kavarodást hoztak, idegőrlő volt, de nyertünk, és ez a lényeg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában