harmincnyolc másodperc

2018.11.16. 22:41

Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez a győzelem

Debrecenben játszott ma este a DAB jégkorongcsapata az Erste Ligában. A dunaújvárosiak nagyon fontos győzelmet arattak.

Agárdy Csaba

Debreceni EAC – Dunaújvárosi Acélbikák 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1) – hosszabbításban

Debrecen, 500 néző. Vezette: Kókai, Pálkövi, Vincze, Kis-Király.

DEAC: Hetényi – Kovács B. 1, Vourijarvi, Izacky, Salló (1), Turcotte 1 (1) – Antal, Behal, Hári N., Kafka, Németh A. – Berta (1), Hetényi P., Kuleshov 1, Molnár, Silló – Erdei, Márton (1), Szokolov, Vincze P. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Léránt, Németh P., Makovics, Török – Fransilla 1, Erdélyi, Azari (1), Dubek, Saluga 1 – Hüffner, Mestyán, Huovinen 1 (1), Tóth G., Nagy M. – Hruby, Lencsés, Uski (1), Iossafov (1), Turtiainen 1 (1). Megbízott edző: Borbás Gergely.

Igaz, hogy még csak az alapszakasz közepén járunk, de a DAB szempontjából ez a meccs amolyan most vagy soha alapon kezdődött. Az Acélbikák számára nagyon fontos volt ez a találkozó, mert ahogy telik-múlik az idő, egyre távolodik a középszakasz felsőháza.

Ennek ellenére a 11. percben már 2-0-ra vezettek a hazaiak. Azután a dunaújvárosiak egy finn „háromszögelésből” – Turtiainan, Uski és Huovinen hozta össze a DAB gólját – a legjobb időben, egy másodperccel a harmad befejezése előtt egy másodperccel voltak eredményesek.

A második játékrész amolyan adok-kapokkal kezdődött: egy perc alatt született mindkét oldalon egy-egy találat, így a 23. percben már 3-2- volt az állás.

Az utolsó húsz perc előtt tehát semmi sem dőlt el. Sőt, a finn védő, Fransilla az 55. percben egyenlített. A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, jöhetett a hosszabbítás. A „túlóra” mindössze harmincnyolc másodpercig tartott, amikor Huovinen megszerezte az Acélbikák győztes gólját.

A DAB legközelebb hétfőn játszik, a Csíkszereda érkezik Dunaújvárosba, a találkozó 20 órakor kezdődik. A mérkőzés előtt köszöntik a jégkorongozók a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics női vízilabdacsapatát, amely az oroszországi Kirishiben megnyerte az európai Szuperkupát.

További eredmények: Gyergyói HK – Hokiklub Budapest 6-4, Corona Brassó- Újpest 0-3, Vienna Capitals II – Csíkszereda 2-5, Fehérvári Titánok – Ferencváros Telekom 2-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában