szoros csatában

2018.11.18. 20:06

A DEAC lett a mumus

A röplabda NB I alapszakaszának B csoportjában két szettest vezetést követően szenvedett vereséget hazai környezetben a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Dunaferr SE – Debreceni EAC 2:3 (27, 23, -17, -17, -10)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Varjasi Melinda, Soltész Róbert László.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Tomanóczy B., Laczi, Iván B., Móró, Matyiák, Sárközi (liberó). Csere: Csizmadia, Balázs B., Majoros, Iván G., Mihucz. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Debreceni EAC: Remete, Hubicska, Budai B., Kiss I., Bagics, Tóth A., Mészáros Z. (liberó). Csere: Bakács, Árvai, Pallós, Nagy A., Szikszai. Vezetőedző: Fodor Antal.

Ezúttal is kiélezett csatát hozott az újvárosi és a debreceni csapat párharca
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az első játszmában sokáig kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, amelyben felváltva estek a pontok. A szett közepén négy ponttal elhúztak a hazaiak, de percek alatt ismét egyenlő volt az állás.

A végjáték is kiélezett csatát hozott, amelyben 29–27-re nyert a Dunaferr.

A második játékrészt a debreceniek kezdték jobban, de a zsinórban szerzett hat ponttal az újvárosiak átvették a vezetést. A szett hajrája azonban ismét szorosra sikeredett, de a végén növelte szettelőnyét a hazai gárda.

A harmadik játszmában sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 12–12 után állva hagyta a DEAC a házigazdákat. A negyedik szettben végig a hajdúságiak vezettek, és magabiztos játékkal egyenlítettek. A döntő játszmában már nem sok esélye volt a házigazdáknak a lendületben lévő vendégekkel szemben.

Megismétlődött tehát a DEAC gárdájával vívott Magyar Kupa-párharc hazai mérkőzésének koreográfiája.

Mindez azért is nagyon fájó, hiszen ezúttal úgy tűnt, sikerül majd megtörni a „debreceni” átkot Tomanóczy Tibor együttesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában