DOHA

2018.10.28. 20:26

Kovács Zsófia volt a legjobb a selejtezőben

Szombaton lezajlott a női selejtezők első napja a dohai torna-világbajnokságon. A csapatból Böczögő Dorina, a Dunaferr versenyzője, Kovács Zsófia és Fehér Nóra mind a négy szeren indult.

Gallai Péter

Kolozsvár, 2017. április 22. Kovács Zsófia bemutatja ugrásgyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság szerenkénti döntõjében 2017. április 22-én. (MTI/EPA/Mircea Rosca)

Legjobb magyarként Kovács Zsófia a tizedik helyen állt egyéni összetettben, a selejtező első, szombati versenynapja után. A magyar szövetség beszámolója szerint a Dunaferr SE sportolójának van a legnagyobb esélye az egyéni összetett 24 fős döntőjébe jutni, de csak a selejtező második napjának végén, lapzártánk után derült ki, hogy sikerül-e neki.

Kovács Zsófi a ugrásban szerezte a legtöbb pontot Fotó: MTI

„A lányok túlvannak a selejtezőn, de az, hogy a fiúkhoz hasonlóan bejutnak-e csapattal a legjobb huszonnégybe, az szintén csak vasárnap, a selejtezők zárónapján derül ki” – mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A férfiak csapata már ott van a huszonnégy között, ami jövő évi vb-kvótát ér

A legjobb formát mutató Kovács Zsófia az ugrására 13,633, a talajgyakorlatára 12,633, gerendára 13,066, míg a felemás korláton 12,833 pontot kapott. A magyar csapat 152,395 összpontszámmal zárt.

A férfiak tehát teljesítették a kitűzött célt: bejutottak a legjobb 24 közé, így a 2019-es világbajnokságon is indulhat magyar csapat. A válogatott 234,161-es összpontszámmal érdemelte ki a kvótát Dohában. A szabályok értelmében a nevezett öt versenyzőből négynek kellett egy-egy szeren teljesítenie, amelyből a legjobb háromnak a pontszáma számított bele a csapateredménybe. A Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kardos Botond, Ryan Sheppard alkotta válogatottban két hat-szeres volt Kardos és Sheppard személyében.

A női csapatverseny fináléját kedden rendezik, csütörtökön lesz a női egyéni összetett döntő, amíg a szerenkénti pénteken és szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában