megyei labdarúgó-bajnokság

2018.10.18. 20:57

Az eddig gyengélkedők a hétvégén javíthatnak

A Fejér megyei labdarúgó-bajnokságokban a tizedik fordulót rendezik ezen a hétvégén, ami a harmadosztályban már az utolsó előtti kört jelenti.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban szombaton idegenben lép pályára a Baracs együttese. A múlt heti, Mezőfalva elleni hazai gól nélküli döntetlent követően ezúttal Ercsiben próbálkozhatnak az újabb pont vagy pontok szerzésével. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a házigazdák az ősz folyamán eddig tíz ponttal gyűjtöttek többet. Igaz, ehhez kettővel több találkozó állt a rendelkezésükre.

A negyedik helyen álló ercsiek eddig hazai pályán jól szerepeltek, hiszen az öt meccsükből négyet megnyertek, egy pedig döntetlennel zárult. Az elmúlt fordulóban idegenben elszenvedett súlyos vereséget követően minden bizonnyal hazai környezetben szeretnének bizonyítani.

Másnap a Mezőfalva gárdája a listavezető Bicskét fogadja. A száraz tények a vendégek sikerét vetítik előre, de a mezőfalviak szervezett játékkal képesek lehetnek legalább egy döntetlenre.

A tizedik forduló további mérkőzései: Sárbogárd – Enying, Kisláng-Telmex – Tordas, Mór – Főnix, Ikarus-Maroshegy – Sárosd, Lajoskomárom – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő. Szabadnapos lesz a Martonvásár gárdája.

A másodosztály Déli csoportjában minden összecsapást a hét utolsó napján rendeznek. Az eddig kiválóan teljesítő Perkáta hazai környezetben folytathatja remek sorozatát. Négy győztes találkozót követően a Sárbogárd második számú együttese ellen szerezhetnek újabb három pontot.

A várakozáson alul teljesítő adonyiak a szintén gyengélkedő Nagykarácsony vendégeként javíthatnak az őszi mérlegükön. Három megszerzett ponttal meg is előzhetnék aktuális vetélytársukat.

A szintén a táblázat hátsó régiójában tanyázó Előszálláshoz pedig a Káloz látogat. A tizedik forduló további mérkőzései:

Szabadbattyán – Aba-Sárvíz, Pusztaszabolcs – Szabadegyháza, Sárszentágota – Vajta, LMSK-Cobra – MFC-Ráckeresztúr, Besnyő-Iváncsa II – Seregélyes.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjának tizedik fordulójában a következő két találkozót rendezik szombaton: DUFK – Lajoskomárom II, Kisapostag – Rácalmás. A vasárnapi párosítás: Kulcs – Nagyvenyim, Mezőszilas – Alap, Dég – Cece, Nagylók – Zichyújfalu.

A tabellát vezető venyimieknek vélhetően győzni kell Kulcson, ha meg akarják tartani első helyüket.

A mérkőzések kezdési időpontja mindhárom osztályban 14.30 óra.

A rácalmásiak szombaton délután Kisapostra látogatnak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Megyei gólvágók

Az első osztályban a bicskei Móri Tamás 11 találattal vezeti a gólvágok különbajnokságát, a második vonal déli csoportjában szintén 11 gólt szerzett eddig a sárszentágotai Kovács Krisztián. A harmadosztályban a Horfer Serleg csoportban a kulcsi Mácsfalvi Gergely 12 gólnál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában