Szőnyi Ferenc nyerte a Quintuple Continuous számát – ünnepélyes díjátadó csütörtökön

2018.08.28. 20:53

Minden magyar célba ért a Swissultrán

Mindum Károly és Szabó Zoltán is célba ért kedden a Swissultrán, Szőnyi Ferenc pedig ismét bajnokként zárt, ezúttal a Quintuple Continuous versenyszámban – öt klaszszikus Iron Man távot teljesített egyben.

Szabó Szabolcs

A végéhez közeledik az idei Swissultra ultratriatlon bajnokság, ahol négy versenyszámban állt rajthoz a rangos nemzetközi mezőny. A legnagyobb fi gyelem a DECA Continuous kiírását kísérte. E számban három magyar sportember is indult, a németek után így a magyar kontingens volt a legnépesebb. Mint arról korábban már beszámoltunk, a tíz klasszikus Ironman távot folyamatos lebonyolításban – azaz 38 kilométer (km) úszás, 1800 km kerékpározás, 442 km futás – elsőként, világcsúcsidővel a német Richard Jung teljesítette 190 óra 17 perc alatt, fantasztikus teljesítménnyel a 4. helyen zárt a dunaújvárosi Pötör Zoltán, aki 230 óra 52 perc alatt ért célba.

Kedden hajnalban lezárta a versenyt a pécsi Mindum Károly is, befutónál 294 óra 28 percet mutatott az időmérő óra, tegnap délelőtt a százhalombattai Szabó Zoltán is befejezte az idei Swissultrát, ő 304 óra 54 perc alatt teljesítette az ultratriatlon-versenyt. Az idei seregszemléről sem távozik aranyérem nélkül a DECA Continuous tavalyi kiírásának győztese, Szőnyi Ferenc, aki most a DECA Quintuple (18 km úszás, 900 km kerékpározás, 221 kilométer futás) számban versenyzett és diadalmaskodott 98 óra 47-perces kiváló időeredménynyel. A Swissultra 2018 ünnepélyes eredményhirdetését holnap tartják a svájci Buchsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában