nb III

2018.08.12. 19:49

Fontos három pontot hozott el a DPASE Tolnából

Az NB III-as Közép csoportjának második fordulójában szombaton a Szekszárdi UFC vendégeként lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Ismét eredményesek voltak a DPASE csatárai Fotó: ZsE / DH

Szekszárdi UFC – Dunaújváros PASE 1-2 (0-0)

Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont, 300 néző. Vezette: Barna Gábor (Vörös, Rózsás).

Szekszárdi UFC: Lékai S. – Károly, Fejes P., Csigi (Kvanduk J. a 75. p.), Lékó R., Nagyváradi, Márton E., Arena (Turi T. 73. p.), Dudás D., Budai (Steinbach a 82. p.), Hegedűs. Vezetőedző: Kvanduk János.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás, Farkas V., Tóth Á. (Hompót D. a 71. p.), Sándor T., Zvara D. (Horváth K. a 75. p.), Barna Zs., Szepessy R., Dorogi R., Kiss P. (Tapiska a 60. p.), Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Ismét eredményesek voltak a DPASE csatárai Fotó: ZsE / DH

Az összecsapás első félidejében a biztonságra helyezte a hangsúlyt a dunaújvárosi együttes. Ennek köszönhetően a hazaiak többet birtokolták a labdát, de igazi gólveszélyes helyzetet nem igazán alakítottak ki Pokorni kapujának előterében. A fordulást követően azonban hamar megszerezte a vezetést a hazai együttes. Az ötvenkettedik percben egy labdavesztést követően Hegedűs Márk talált az újvárosi kapuba (1-0). A hazaiak vezető találatát követően támadóbb játékra kényszerültek a vendégek, aminek négy perccel később meg is lett az eredménye. Zvara Dávid sarokrúgását követően Szepessy Róbert fejelt a hazaiak kapujába (1-1). A folytatásban is inkább a ­DPASE gárdája kezdeményezett, és a rendes játékidő utolsó előtti percében megszerezte a három bajnoki pontot. Sándor Tamás beadását a csereként beállt Tapiska Géza fejelte a szekszárdiak kapujába (1-2).

Dobos Barna: – Az elmúlt évek tapasztalata alapján tudatos volt, hogy a találkozó első félidejében visszaálltunk, és óvatosabban játszottunk. Ebben az időszakban a védekezésünk jól működött, de támadásban nem voltunk igazán acélosak. A második fél­idő elején kaptunk egy gólt, amelyet követően nagyobb nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, és sikerült is fordítanunk. Gratulálok a csapatnak, hiszen több év után sikerült győznünk Szekszárdon. Fizikailag és a játék minőségében még javulnunk kell, de játékosaink megmutatták, hogy hogyan kell teljes odaadással játszani. Örülök, hogy a csereként beállt fiatal játékosok minőségi változást hoztak, kiválóan szálltak be a játékba. A forduló további eredményei: Taksony SE – Hódmezővásárhelyi FC 2-1, Rákosmente – Kozármisleny FC 0-0, Pécsi MFC – Szeged 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában