le lehet mérni, hol is tart a csapat

2018.08.08. 21:19

Csütörtökön már meccset játszanak hazai pályán az Acélbikák

Alig kezdődött meg a Dunaújvárosi Acélbikák jeges felkészülése, máris igazi erőpróba vár rájuk, a Visegrád Kupa nyitómérkőzése, amely sorozatban komoly csapatok lesznek az ellenfeleink. Közülük az elsővel, az Érsekújvárral már ma este fél hetes kezdéssel meg kell küzdeniük. A csapat meghatározó személyeivel beszélgettünk az első meccs előtt.

Balogh Tamás

Léránt René és ifjabb Azari Zsolt csapatkapitány a szerdai edzésen – kánikula van a jégen is Fotók: BAT / DH

A Visegrád Kupában résztvevő csapatok a DAB, az FTC, a Nitra, az Érsekújvár, a Poprád, és az UTE. Ebből is látható, hogy a nézők parázs csatákra számíthatnak e sorozaton belül is. A kupasorozatban indulók körmérkőzéses rendszerben egy-egy találkozót vívnak egymással. A legtöbb pontot gyűjtő együttes nyeri meg a sorozatot. Az eredményekbe beleszámítják a felkészülési mérkőzéseken és az Erste Ligában vívott egymás elleni első összecsapások eredményeit is.

A csütörtök esti, első összecsapásra ingyenes lesz a belépés

Egy „még nézni is borzasztó” tempójú, délutáni edzés után mutatkoztunk be egymásnak Antti Karhulával az Acélbikák új vezetőedzőjével. A remek sportember a legszigorúbb arckifejezésével fogadott, amire egy aggódó kérdésem volt: ilyen mérges?

– Nem! Semmi baj! (és innen már mosolyogva folyt a diskurzusunk). ­Megszerettem Magyarországot, tetszik a jég­korongos létesítmény és ez a kedves kisváros is. Minden közel van egymáshoz, és jól megközelíthető. Egyáltalán nincs okom panaszkodásra. Nyilván, a jégen vannak még olyan dolgok, amik nem úgy történnek, mint ahogy szeretnénk, de a felkészülésnek ebben a szakaszában ez a normális. Amire a munkánkhoz szükségünk van, az minden a rendelkezésünkre áll, tehát tesszük a dolgunkat. Ez a legfontosabb. Nagy feladat lesz, de alig várom ezt a csütörtöki mérkőzést! Meglátjuk, hogy hol is tartunk a munkánkban. Amit az edzéseken az észt Märt Eerme másodedzőnkkel kérünk a játékosoktól, azt viszonylag jól viszontlátjuk, és ennek örülünk, de hogy ez egy igazi mérkőzésen hogyan realizálódik, arra valóban nagyon kíváncsiak vagyunk. Igazából azt szeretnénk, hogy negyven-negyvenöt másodpercig, egy csere idejéig tudjuk tartani a tervezett tempót, de ezt most még (érthetően) csak tíz-tizenöt másodpercig vagyunk képesek hozni. Ez a közeljövőben még csökkenhet, hiszen az edzések terhelése tovább növekedik és ez rövid távon (a felkészülés alatt) előfordulhat. Nyilván nem erre a meccsre, hanem a bajnokságra készülünk. Remélem, hogy a mosolyom a csütörtöki mérkőzés után is megmarad!

Léránt René és ifjabb Azari Zsolt csapatkapitány a szerdai edzésen – kánikula van a jégen is Fotók: BAT / DH

Az új szezonra, szinte új csapatot kell építeni, hogy az méltó legyen a patinás, Dunaújvárosi Acélbikák névre. Ifjabb Azari Zsolt a saját edzésmunkája mellett a társaira is figyel, hogy a remek játékosokból mihamarább ismét egy a szurkolói ünneplést elnyerő csapat legyen. Edzés után látva az arcát, minden mondata még hitelesebbé vált.

– Kánikula van a jégen is… Látható, hogy mindenkiről dől a verejték. Nagyon erőltetett a felkészülésünknek ez az időszaka, mert nagyon kemény munkát végzünk. Még az elején tartunk a feladatoknak. A legnehezebb első néhány napon már túl vagyunk, de így az első héten van bajunk bőven… Mindennel. Még nagyon meleg van, minden nagyon fárasztó, töri a kori a lábunkat, soroljam még? (Kérdezi nevetve.) Nem ezekért az élményekért kezdi el az ember a sportot. Ettől függetlenül nincs idő és lehetőség siránkozni, csütörtökön már itt az első meccsünk, bele kell vágni a közepébe! Fel kell kapni a korit, meghúzni szorosan és nyomni a melót keményen. Egy nagyon jó csapattal kezdünk, nem kis feladatnak ígérkezik. Nem lesz túl ideális, de bele van építve a felkészülésünkbe. Szerintem nekünk még elég korai, de ez van, tenni kell a dolgunkat!

Antti Karhula vezetőedző és csapata nagy feladat előtt áll

A Visegrád Kupával nyitunk, ez lesz az első hivatalos mérkőzésünk, és máris számolják a pontokat. Mindenki a szívét-lelkét ki fogja tenni. Bármilyen körülmények között és a felkészülés rajtjához képest korai időpontban, de mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. A sorozatban nagyon jó ellenfelek várnak ránk. Örülünk, hogy lehetőséget kaptunk a benne való részvételre. Egy jó, talán dobogós helyezésben reménykedünk. Épül a csapatunk. A tavalyi létszám fele megmaradt, a magyarokkal már a nyáron együtt készültünk. A légiósok nagyon jó fejek, szívesen dolgozunk velük együtt. Optimista vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában