Alakul a csapat

2018.08.12. 19:44

Az Acélbikák egy öt-nullás harmadot hoztak

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata szombaton lejátszotta második felkészülési mérkőzését. A DAB a Fehérvári Titánokat fogadta, az eredmény 6-4 lett.

Agárdy Csaba

Megyei rangadó – ezúttal az újvárosi csapat bizonyította, hogy a fehérvári riválisánál jobb Fotó: HK / DH

Mindkét csapat az Erste Liga szeptember 9-i rajtjára készül. Az Acélbikák egy meccsen már túljutottak, múlt hét csütörtökön a Visegrád Kupában a szlovák extraligás Érsekújvárt fogadták, és 3-2-re kikaptak.

A befejező játékrész alapján még bőven lesz munkája a csapattal a finn szakembernek

A Fehérvári Titánoknak a szombati volt az első mérkőzésük. Azt elmondhattuk a találkozó előtt, hogy mindkét csapat alaposan átalakult a legutóbbi szezonhoz képest. A Titánok, amely a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának farmegyüttese is egyben, mindig nagy kerettel rendelkezik. Idén egy kicsit szűkebben lesznek, de úgy is tizenhét játékosuk maradt, hogy tizenketten távoztak, öt játékos pedig érkezett. De ők mindig számíthatnak a junior gárdájukra is.

Megyei rangadó – ezúttal az újvárosi csapat bizonyította, hogy a fehérvári riválisánál jobb Fotó: HK / DH

Dunaújvárosban egy kicsit más a helyzet: tizenöten érkeztek, ebből ketten edzők, tízen távoztak, nyolcan maradtak.

Az új finn edző, Antti Karhula elégedett volt az első meccsen látottakkal, amikor az Érsekújvártól múlt hét csütörtökön kikaptak: – Amit gyakoroltunk, azt a jégen is láttam a fiúktól, sikerült ezekből a taktikai elemekből gólveszélyes támadásokat is építeni, úgyhogy azt gondolom, jó irányba haladunk. Azt láttam, hogy ahogy telt az idő, egyre jobbak lettünk, ami pedig külön pozitívum, hogy a végén sem fogyott el az üzemanyag, persze a lábak már nem voltak frissek, de maradt még bennünk energia. Senkit nem szeretnék kiemelni, így inkább azt mondom: keményen dolgozott a csapat, és ezért büszke vagyok a játékosokra.

Szombaton azonban egy sima meccset tettek nehézzé az Acélbikák.

 

DAB – Fehérvári Titánok 6-4 (1-1, 5-0, 0-3)

DAB: Garbacz – Erdélyi, Jaborník, Saluga, Uski 1, Turtiainen 1 – Léránt, Franssila, Török 1, Westerling, Iossafov 2 – Mestyán, Lencsés, Németh P., Tóth G., Nagy M. 1 – Szabó D., Hruby, Makovics, Pinczés. Vezetőedző: Antti Karhula.

A fentieket a szombati mérkőzést követően – ha szívére teszi kezét a DAB finn mestere – azért nem modhatja el. Egy 5-0-s második harmad után olyan „acélbikásan” szórakozta el a befejező játékrészt a DAB, aminek következtében a mérkőzés végén tartani lehetett attól, hogy esetleg a fehérváriak kiegyenlítenek. Ez a nem is rövidzárlat azért is elgondolkodtató, mert ezeken a meccseken kell bizonyítaniuk a játékosoknak azt, hogy a csapatban a helyük, és komolyabb ellenféllel szemben is lehet rájuk számítani. Most ez nem történt meg, jó néhány hokis esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában