egy rangos címről is döntött

2018.07.02. 22:04

Negyedik Nemzetek Csatája Dunaújvárosban – Értékelés

A hagyományokhoz híven jó szervezés, és az értő közönség számára élvezetes, vérbő küzdelmek jellemezték a Nemzetek Csatája 4. K1 és Profi Boksz gálát, amit ismét a Dózsa mozi előtti téren bonyolítottak le. Az idei esemény szombat délután és kora este zajlott.

Balogh Tamás

Rozmann István, a sorozat alapítója és az esemény főrendezője így összegzett lapunknak:

– Alaposan felkészültünk a versenyre, de az élet rendre a legnagyobb rendező, most is így történt. Az eredeti versenykiírástól néhány mérkőzés tekintetében el kellett térnünk, mert az azon indulók utazási nehézségeik miatt nem tudtak a megbeszélt időpontra megjelenni. A másik sajátosságot ezúttal az időjárás jelentette. A versenyzőkkel együtt nagy örömmel készültünk a szabadtéri eseményre, de mint ahogy mindenki megtapasztalhatta, egészen meglepő módon lehűlt az idő, és ez bizony az esemény nézettségét is csökkentette.

Az ugandai Odoch Ronald frissítés közben – végül ő nyerte a nemzetközi címmérkőzést Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezzel együtt nagyon örülünk, hogy a hűvös ellenére ilyen sokan kilátogattak hozzánk. Az ugandai csapatomból, a Team Rozman, Kampalából ketten léptek a kötelek közé. WKF K-1 Profi Nemzetközi Címmérkőzésre, a Radu Mihai Gabriel (Románia) és az Odoch Ronald (Team Uganda) közti küzdelemre vártak, amit a 69,5 kg-os súlycsoportban 5x3 perces menetekkel terveztek megvívni. A harc nem folytatódott végsőkig, mivel az első szünetben az addig látottak alapján taktikát változtattunk, és az ugandai sportoló a harmadik menetben lezárta a küzdelmet, az addig a számára nem ritkán komoly nehézségeket okozó román fiatalemberrel szemben. Így ő nyerte a címet. A másik összecsapáson két hölgy vívott meg egymással. A két bajnok – Teodora Vidic (Bosznia) és a Patricia Apolot (Uganda) – közötti meccsre is sokan gyúrtak a nézők közül, amit a két hölgy a profi boksz szabályai szerint vívott meg a -63,5 kg-os súlykategóriában, a tervek szerint négy menetben.

Rozmann István és Patricia Apolot is joggal tapsolhatott a legjobbaknak

A valóságban az ugandai hölgy megállíthatatlan rohamait csak két meneten keresztül állta a bosnyák ellenfele, így a győzelem Patricia Apoloté lett. A gálamérkőzéseinknek a színvonalát jobbnak találom, mint az egy évvel ezelőttit, ezért azt gondolom, hogy az eltelt időszak alatt sokat dolgoztak a harcosok, és keményen készültek erre a szombatra is. A magyarok, közöttük a Rozmann Team Hungary a nemzetközi meccseiket győzelemmel hozták, ami kiváltképpen örömteli dolog, és a jövőre nézve föltétlenül biztatónak számít. A Sukothai Team Thai Box SE versenyzői csupán egy vereséget szenvedtek, a többi összecsapást győzelemmel, vagy döntetlenekkel zárták. A dunaföldvári Csizmadia Gábor a 4. profi boksz mérkőzését nyerte.

 

A szervezők reményüket fejezték ki, hogy a jövő évben is megrendezik a profi gálát, amelyen ismét remek csatákat láthat majd a népes dunaújvárosi közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában